Даниел Вълчев: Забранените коалиции станаха по-малко

  • 11 юли 2021 22:37

  • 2020
  • 1
Даниел Вълчев: Забранените коалиции станаха по-малко
© Кадър: БТВ

Ниската избирателна активност на тези избори показа, че те не бяха драматични. Нещата сякаш бяха предрешени. Партиите не изчезват толкова бързо, колкото хората предполагат. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се стабилизира и ще бъде най-голямата опозиционна партия. Това заяви деканът на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев, който бе вицепремиер и министър на образованието в кабинета Станишев, в ефира на БТВ.

„Вече ги няма двете илюзии – че няма кой да управлява компетентно колкото ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и че Западът няма да се довери на никой друг, освен лидера на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Видя се, че държавата чудесно може да се управлява и че Западът не залага еднозначно на партии“, обясни той.

Обрат! ИТН изпреварва ГЕРБ

„Наследството на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в остави три основни проблема – организираното крадене, ръчното управление на държавата и пълзящото опростачване“, посочи проф. Вълчев.

„Никой не знае какво ще се случи. Трябва да допуснем, че никоя от партиите не иска да върви към избори, ако не е хазартно настроена. Това означава, че забранените коалиции става по-малко и трябва да се намери някаква формула. Може да има правителство без парламентарна подкрепа. Проблем ще е да се правят някакви смислени политики. Няма да могат да се направят по-сериозни реформи, въпреки че България се нуждае от това“, прогнозира деканът на Юридическия факултет на Софийския университет.

Мая Йорданова
2020 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.11 | 22:47

1
СЛАВЕТЪПЧОВЦИ,НАЙ ДОБРЕ ДА СИ ПРИЗНАЯТ ОЧЕВАДНОТО,ЧЕ СА ПРЕЗРЯНИ НИЩОЖЕСТВА И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И БЕЗРОДНИТЕ ОТ ПОЗАСРАНО 20 СА ТАМ,КЪДЕТО СА И ЩЕ ТРЯБВА ДА ЛАПАТ ПАТКАТА,ДОКАТО СЕ ИЗПЕКАТ ТАШАЦИТЕ...А КАКВО ЩЕ ИЗЛЪЖЕ ДЕБИЛА ГЕЧЕВ ЗА ПРЕВРАТА НА МУТРФОНОВА?ТЯ ТУРИ УМРЯЛОТО ПОЗАСРАНО 20НА ВЛАСТ.ХУНТАТА НА МУТРАФОНОВА С ГЛАВАТАР БЕЗУМЕН КРАДЕВ И ПАЛАЧ ЧАШКОВ,ПАРДОН,ПЕДЕРРАШКОВ,КЪДЕ МАЙНАТА СИ ЩЯХА ДА СА СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ БЕЗ ПОДКРЕПАТА НАЙ ОТЗАД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО? БЕЗРОДНИЦИ ПРЕЗРЯНИ!!!...

Добави коментар

Водещи новини