Изборният процес във всички избирателни секции в Шуменско е приключил

  • 11 юли 2021 22:09

  • 280
  • 0
Изборният процес във всички избирателни секции в Шуменско е приключил
© Bulphoto

Към 20.45 часа изборният процес във всички избирателни секции в Шуменско е приключил. Няма данни за възникнали проблеми и инциденти. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Охраната от екипи на полицията продължава до предаването на изборните материали до Районната избирателна комисия /РИК/. Създадена е необходимата организация за съпровождане и транспортиране на изборните протоколи, машини и материали.

Шест жалби са постъпили в РИК -Шумен от началото на изборния ден

От началото на изборния ден в Областната дирекция на МВР са получени девет сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Те са докладвани своевременно на компетентната районна прокуратура. Незабавно са предприети и действия за работа по сигналите, по които са се произнесли в законоустановените срокове.

Служители на сектора "Български документи за самоличност" в ОД на МВР днес са издали две удостоверения на български граждани, с които да упражнят правото си на вот.

Изборният ден във всички избирателни секции в община Шумен е приключил, при гласували 35,59 процента от имащите право на вот, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

От РИК все още се очаква да предоставят окончателна информацията за края на изборния ден и избирателната активност в Шуменско и десетте общини в областта.

Радина Лазарова
280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини