РИК в Габрово обяви в 20,00 часа края на изборния ден

  • 11 юли 2021 21:36

  • 715
  • 0
РИК в Габрово обяви в 20,00 часа края на изборния ден
© Bulphoto, архив

Районната избирателна комисия /РИК/ в Габрово обяви в 20,00 часа края на изборния ден. Той е преминал спокойно и в делова обстановка във всичките 227 избирателни секции, разкрити в региона, а технически проблеми с машинния вот не е имало. Това съобщи председателят на РИК Мария Недева.

От полицията потвърдиха, че изборният процес във всички секции на територията на региона е приключил. Не са регистрирани сериозни нарушения на обществения ред, произшествия или инциденти. Областната дирекция на МВР е създала необходимата организация за охрана при транспортирането на книжата и материалите от изборите. На 10 и 11 юли служителите от звената "Български документи за самоличност", след подадени заявления от гражданин, са издали общо 7 удостоверения.

ГЕРБ - СДС печели изборите

Днес в общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна гласуваха общо 105 036 избиратели - с 47 души по-малко от избирателите на редовните парламентарни избори на 4 април. В Габрово избирателите бяха 55 868, в Севлиево - 31 460, в Дряново - 7 744, в Трявна - 9 964.

За гражданите със зрителни или физически увреждания бяха разкрити 8 секции. Подвижните избирателни секции, определени от РИК, бяха три - в Габрово и в Севлиево, а шест избирателни секции бяха разкрити в лечебни заведения, домове за стари хора и други институции за предоставяне на социални услуги.

От РИК информираха, че в 157 секции в региона е имало машинно гласуване, а в пет от тях машините са били по две.

По предварителни данни, съобщени от членове на секционни комисии, избирателната активност на днешния извънреден вот, е била доста по-ниска от активността на 4 април.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
715 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини