Анализатори: Възможно е ИТН да получи още сила от вота в чужбина, съставянето на правителство ще е трудно

  • 11 юли 2021 20:30

  • 2433
  • 6
Анализатори: Възможно е ИТН да получи още сила от вота в чужбина, съставянето на правителство ще е трудно
© Кадър: БТВ

Възможно е „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ да получи още сила от вота в чужбина, но безкрайно повече – няма как, заявиха анализатори в ефира на БТВ.

Според политическия психолог Антоанета Христова един от вариантите е да се сформира експертно правителство, но зависи дали партиите имат интерес към такова.

ГЕРБ - СДС печели изборите

„Ситуацията остава неясна. При „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ се чакат от чужбина още депутатски места“, смята политологът Татяна Буруджиева.

„Трите партии на промяната ще имат около 110-115 мандата. Но ще са по-малко от 120. Съставянето на правителство ще е трудно“, смята политологът Даниел Смилов.

„Заради ниската избирателна активност не мога да обявя никого за печеливш. Хиксовете, неизвестните са много. Отново сме във формула, която няма лесно решение или въобще няма решение“, коментира Антоанета Христова.

След като станаха ясни предварителните изборни резултати, анализаторите коментираха:

„Това са резултати, които дават паиритет между ДБ и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Ориентировъчно мандатите показват, че трите партии на промяната ще имат 115 мандата. Съставянето на правителството ще е трудно“, прогнозира Даниел Смилов.

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и част от статуквото не е в много добро положение. Виждаме ерозия на доверието.

"Не мога да обявя никой за печеливш. Неизвестните са много. Отново сме във формула, в която няма решение“, отчете Антоанета Христова.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в има достатъчно сили и се оформя едно ново ядро“, добави тя.

„Тези избори бяха много трудни. Такива ще са и следващите. Този път трябва НС да обмисли всички възможни варианти. Линиите на конфронтация беше ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в – служебно правителство – Радев“, заяви Смилов.

Всичко, което ще става ще се отрази на президентските избори, смята той.

„Активността беше доста по-ниска, отколкото очаквахме. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДБ са с равен резултат. Трябва да изчакаме резултата от паралелното преброяване“, коментира Геновева Петрова от Алфа Рисърч“.

„Ниската избирателна активност вероятно ще е 8-9%“, прогнозира социологът Добромир Живков.

Мая Йорданова
2433 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Татяна Буруджиева

2021.07.12 | 06:12

6
е известна с това, че обича да лапа пишки на малки момченца

2021.07.11 | 22:57

5
Пързалянето надолу на бандата ГЕРБ и главатаря Борисов продължава и се засили днес ! Рашков сипа олио в улея и помийната яма с лайната ги очаква ! Цопването ще е грандиозно ! Пазете се от пръските !
ИСТИНАТА

2021.07.11 | 21:35

2
НОРМАЛНОСТТА в ДЪРЖАВАТА ни ще започне да се ЗАВРЪЩА, когато ПРОЦЕНТА на "герб" +"дпс" +"бсп" +"патриоти" стане ПО-МАЛЪК от 40%,разбира се, че ТАМ трябва да бъдат и Манолова и Дончева!!! НАРОДЕ????

2021.07.11 | 21:48

4
Така е,но явно не е момента,засега ще се задоволим с новото онождане на герберастията,и кефа от квиченето им.

2021.07.11 | 21:40

3
Леко насраните анализатори,дето пак нищо не познаха,свършва тиквената парса,няма да блажат вече.

2021.07.11 | 20:56

1
Реално ГЕРБ няма да имат правителство , няма да имат министри , ще бъдат ВЪН от ВЛАСТТА и ВЪТРЕ в ЗАТВОРИТЕ !

Добави коментар

Водещи новини