Каракачанов: В Македония се възмутили от предизборния клип на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, но ние пазим родната памет

  • 09 юли 2021 15:28

  • 1513
  • 1
Каракачанов: В Македония се възмутили от предизборния клип на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, но ние пазим родната памет
© Bulphoto, архив

Разбирам, че външното министерство на Македония се е възмутило от предизборния клип на Българските патриотиБългарските патриоти"Българските патриоти" е коалиция, която обединява ВМРО, "Воля" и НФСБ. Трите и са видели в него предявяване на териториални претенции заради кадър на Охрид, подплатен с думите „За паметта и българщината“. Само да Ви кажа нещо важно. Да, ние пазим българщината, защото в Охрид и навсякъде из Македония има наши братя и сестри. Честни и достойно хора, които въпреки репресиите се наричат гордо „българи“. Това коментира лидерът на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа е част от коалицията Българските патриотиБългарските патриоти"Българските патриоти" е коалиция, която обединява ВМРО, "Воля" и НФСБ. Трите, в която влизат и НФСБНФСБНационален фронт за спасение на България (НФСБ) е българска националистическа политическа партия, и ВоляВоляВоля е българска либерална политическа партия. Тя е основана на 15 юли 2007 г. по инициатива на.

Ето какво казва още бившият военен министър за реакциите в Скопие:

Според скопските чиновници „Во напорите за засилување на дијалогот и зацврстување на довербата, сето во функција на унапредување на добрососедските односи, објавувањето на предизборни спотови во кои се изразуваат територијални претензии и еднострани чувства за припадност и присвојување кон друга соседна држава, не е во духот на градење пријателство и почитување на европските вредности, за кои заедно толку многу се заземаме“.

Виждам, че напоследък все повече се интересувате от едностранната коректност спрямо РС Македония, докато пренебрегвате все повече фактите и историческата истина за общата ни история.

Затова нека Ви го кажа така. Да, ние от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа пазим българската памет и пазим българщината навсякъде по света. Пазим паметта и помним, че Охрид е една от най-славните столици на България. Пазим и паметта на Св. Климент – един от най-големите просветители и създател на българската азбука, дала основата на славянската просвета и книжнина. Пазим и паметта на Григор Пърличев, който е български писател, възрожденец и просветител. Пазим и паметта на десетките български възрожденци и войводи, родени и развивали своето дело в интерес на българщината, именно в Охрид.

 

Борислава Бибиновска
1513 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хайде

2021.07.09 | 15:42

1
Сега и Турция да си пази турското население по твоята логика и България ще изчезне

Добави коментар

Водещи новини