ГЕРБ-Разград сезира Гешев, МВР и ЦИК за търговия с гласове в полза на ДБ

  • 08 юли 2021 12:51

  • 1681
  • 1
ГЕРБ-Разград сезира Гешев, МВР и ЦИК за търговия с гласове в полза на ДБ
© Булфото (архив)

ГЕРБ-Разград сезира главния прокурор, министъра на вътрешните работи, председателя на ЦИК, както и областните звена на трите институции за търговия с изборни гласове в полза на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ в село Ясеновец, област Разград.

В сигнала се посочва, че бившият кмет на селото Гюлджан Ахмедов, заедно със сина си Генджай, раздават на хората чанти с хранителни продукти срещу глас за „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ДБ). Генджай Гюлджан обикаля селото и събира личните карти на съселяните си с различни обещания срещу глас за „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ДБ). В двора на основното училище, където е и една от и изборните секции, е била изградена огромна шатра с цел предизборна агитация.

73 нови преписки, свързани с изборни нарушения и купуване на гласове

По думите на автора на сигнала Серафим Стоилов от село Ясеновец „през вечер Никола Николов и Милен Минчев в хранителния магазин на Недрет Чобан в селото заплащат сметките на  посетителите срещу глас за ДБ. В село Каменар, община Лозница в хранителния магазин в началото на селото, управителят Николов събира личните карти и изнудва съселяните си да гласуват за ДБ (при отказ „веднага да заплатят верисиите си в магазина“).“ Стоилов посочва също, че служителите във фирмите на посочените лица гласуват изцяло за „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ под натиск да загубят работните си места.

„Ето защо, Ви моля да бъде извършена проверка по-гореописаното и ако се установят данни за извършени престъпления да бъде потърсена съответната наказателна отговорност от виновните лица. В случай, че не се разкрие обективната истина ще бъда принуден да сезирам и европейските институции“, заявява в жалбата си Серафим Столилов от ГЕРБ-Разград.

ПП ГЕРБ 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

(платено съобщение )

Радина Лазарова
1681 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.08 | 14:19

1
ЗАКОНОМЕРНОСТ...ПРИ ВСЯКО ЗАГРАБВАНЕ НА ВЛАСТТА ПОЗАСРАНО 20 ЗАПОЧВА ЯКИТЕ ГРАБЕЖИ ОТ МОРЕТО ТА ДО...СВАТКО,БРАТКО...СВТОВНО ИЗВЕСТНИ МОШЕННИЦИ БЕЗНАКАЗАНИ МОШЕННИЦИ...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ,ПЪРВАНОВИ,БОКОВИ,БОБОКОРВИ И ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...СТИГА СТЕ СЕ ГЪЗИЛИ НА РУСИЯ БЕ БЕЗРОДНИЦИ.МУТРАФОНОВА ВИ НАПРАВИ ОЩЕ ПО ПРЕЗРЯНИ ЗА СВЕТА,А СЪЩО И НИЕ,КОИТО НЕНАВИЖДАМЕ РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ СМЕ ПРЕЗРЯНИ ЗАРАДИ ОЛИГОФРЕНСКОТО ВИ ПОВЕДЕНИЕ...НЕ СПРЯХТЕ НИТО ЗА МИГ ДА ЛИЖЕТЕ ЛАЙНЯНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ...СУКА ЙОБАНА В РОД...

Добави коментар

Водещи новини