Сачева: Крайно време е служебното правителство да престане да се хвали с нашата работа и започне своя

  • 07 юли 2021 13:21

  • 44568
  • 35
© Фейсбук

Няма парламент, няма кой да задава въпроси, няма затворени бизнеси, но въпреки това ние искаме да поставим някой належащи въпроси като това как работят социално-икономическите мерки на правителството. Ние бяхме под непрекъснат медиен и граждански контрол. Нека да видим дали гръмко предложените мерки от правителството работят. Всички мерки като топъл обяд, патронажна грижа, мерки, свързани с учениците от първи и осми клас са действащи. Тази година всички първокласници и осмокласници ще получат по 300 лв. Бързаме да кажем, за да не си припише служебното правителство тези мерки, които са предложени от нас и напълно обезпечени. На практика мярката 60/40 е почти спряла. Подобна е картината с икономическите мерки. Това заяви Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е на брифинг на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в пред медиите.

Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин благодари на колегите от служебното правителство, че продължават икономическите мерки, които са предприети от него и предходното управление. „Това не означава, че не трябва да продължим лечението на българския бизнес и българската икономика. Колегите ще останат в историята с това, че всички безвъзмездни мерки, които бяха договорени с Европа, вече не са безвъзмездни, а са кредити. Ние ще лекуваме икономиката с аспирин. Говорим за мярката през фонда на фондовете. Оказва, че тези кредити не са необезпечени, а са обезпечени. Обезпечението представлява залози от сметки, залози от вземания по закона за особените залози. Това е свръх обезпечение при положение, че банковата система е ликвидна. Важно е да се уточни защо това се прави при положение, че започнахме работа по схемата REACT EU“.

Бойко Борисов в Пазарджик: Дошли са да откраднат каквото могат! Затова нека гласуваме – битката ни е за демокрацията

Той обърна внимание на това, че БСК е категорично против решение на правителството да прехвърли 100 млн. от безвъзмездната помощ: „Получаваме информация, че това ще се случи и със средствата от плана за възстановяване. Няма нови мерки или се забавят. С тези 100 млн. можеше да се финансират абсолютно всички компании. Списъкът касае около 1600 компании. Това означава, че ще достигнем само около 27% от компаниите. Препоръчвам да има наддоговаряне за всички фирми, които боледуват от здравната и икономическа криза. Друга важна мярка е за физическите лица. Има ресурс“.

Борисов засега и въпроса за това колко фирми са получили кредити: „По-голям е въпросът колко фири получиха кредити. При нас около 10-50 млн. стигаха до бизнеса. Защо се наложи административно затворените бизнеси да чакат 2 месеца за тяхното плащане? Същото се случва и с процедурите за средни предприятия. Наблюдава се пълно спиране или забавяне на повечето мерки“. Бившият икономически министър припомни, че Европейската банка за развитие е одобрила мерките, предприети от правителството на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Той каза: „Най-страшното е, че парите за бизнеса от плана за възстановяване ще тръгнат към кредити“.

Думата взе и Александър Ненков, който се обърна към икономическия министър Кирил Петков: „Аз съм озадачен, че повече от 600 компании са заявили търговски интерес. Аз имам въпрос към министър Петков: Кое е вярно? Това, което твърдяха от „Да, България“, че тук няма работещи институции и съдебна система, че компаниите не искат да идват в България? Излиза, че 600 компании са чакали да дойде служебното правителство, за да се отприщят. Последно, България добро място ли е или не? Как си представяте, че по 30 компании на час искат да инвестират? Аз не си представям как България може да удовлетвори желанието на тези компании, които искат да инвестират“.

Той атакува и твърдението на Кирил Петков, че голяма автомобилна компания иска да инвестира в България: „Това са дълги процесии всяка компания подготвя своята почва, за да дойде да инвестира в която и да било държава. Ще покажа на г-н Петков, че не говори на наивници“

Крайно време е служебното правителство да престане да се хвали с нашата работа и започне своя, категорична беше Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.  Прогнозата, която сме заложили, предвижда, че България ще се възстанови за около една година, каза Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин. Той изрази надежда, че забавянето да бъде преодоляно.

По думите на Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е не можем да бъдем оптимисти за есента и зимата, ако се стигне до там да се изхвърлят ваксини срещу коронавирус: „Трябва темповете на ваксинация да се върнат там, където ние ги оставихме“.

В отговор на журналистически въпрос за изказването на Стамен Янев Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин каза, че преките чуждестранни инвестиции в България са 4,2 млр. лева по данни на БНБ. Този поток включва и средствата, които излизат извън България: „В последните два месеца не се случва нито един проект. За мен е странна тази оценка на г-н Янев“.

Тома Биков: Този объркан човек Бойко Рашков сега атакува Църквата, намесва се пряко в изборите

Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е подчерта, че спортна инфраструктура винаги е била приоритет за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и всяка дадена сума е била за конкретна работа: „Ако се окаже, че няма нарушение, тогава спортният министър трябва да поеме отговорността си“.

Александър Ненков беше категоричен относно действията на служебното правителство: „Тези хора не могат да дадат нищо добро като алтернатива. Точно поради тази причини ви занимават с хвърляне на помия. Вие чухте ли нещо смислено? Аз не чух. От сутрин до вечер ни занимават с недоказани твърдения. Нито едно от тези неща не е доказано. Ако някой се е повлиял от внушенията, това ще се отрази на следващите избори“.

Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин благодари на екипа, заедно с който са организирали зелените коридори и вноса на ваксини. По отношение на плана за възстановяване изказа опасения: „Голяма част, около 80%, ще бъдат пренасочени. Представители на работодателите и синдикатите отчетоха, че България се забавя“.

По темата с купуването на гласове Ненков каза: „Това, което прави министърът на вътрешните работи е изключително грозно. Досега никой вътрешен министър не си е позволил да хвърля твърдения, че от името на коя политическа партия се купуват гласове. Къде са доказателствата? Информацията, която имаме е, че са викани фирми под претекст, че има анонимни сигнали за купуване на гласове. Това са едни ченгеджийски номера, присъщи за държавата преди 1989 година! Никой министър досега не си е позволял досега да изнесе такава информация преди изборите“.

Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е заяви, че досега има само един кандидат за народен представител, на който му е поискан имунитета по подозрения за купуване на гласове и това е политик от „Изправи се! Мутри вън!“.

Теодора Александрова
44568 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар

2021.07.08 | 10:23

35
САМО ГЕРБ

2021.07.07 | 17:48

34
Сачева,невярваите на никои,и наи вече накогото сте вярвали

2021.07.07 | 17:29

33
Баце , бегай ! Бегай бърже , ама многу бърже , колкоту можеш и къдет ти видят зъркелите ! Фърляй сичко , фърляй чекмеджета , кюлчета , нищо няма дати трябва ! Тияшътийбатмамата ! Тая седмица ти е last week , казал Рашков !

2021.07.07 | 17:15

32
Цепете тиквите и задниците имтяхнатамамагерберастка ! На 11 юли е голямото цепене ! Давайте , българи !
Хехе

2021.07.07 | 16:50

31
Управлението на ГЕРБ доведе народа до такава бедност че вече няма места за паркиране.Почти всяко семейство има по 2 коли и с 20 процента повече нови
крадем

2021.07.07 | 16:43

30
крадем, лъжем, мажем

2021.07.07 | 16:33

28
Само ГЕРБ направи нещо хубаво за тази държава от 10 години....то преди нямаше път за никъде...само свинщина и мръсотия
ako

2021.07.07 | 16:35

29
ако слушаш самохвалкото - построил е и китайската стена. и всички магистрали в китай и сащ взети заедно. хвалипръцко
иван

2021.07.07 | 16:29

26
Служебното правителство никога няма да се хвали със герберското КРАДЕНЕ.ВИЕ ГРОБАРИТЕ СЕ ПРАВИТЕ ЧЕ СТЕ НАПРАВИЛИ НЕЩО ВЕЛИКО, ДА НАИСТИНА ГОЛЯМО КРАДЕНЕ И КОРУПЦИЯ НЕ ВИЖДАНА.

2021.07.07 | 16:32

27
на майка ти
иван

2021.07.07 | 16:29

25
Служебното правителство никога няма да се хвали със герберското КРАДЕНЕ.ВИЕ ГРОБАРИТЕ СЕ ПРАВИТЕ ЧЕ СТЕ НАПРАВИЛИ НЕЩО ВЕЛИКО, ДА НАИСТИНА ГОЛЯМО КРАДЕНЕ И КОРУПЦИЯ НЕ ВИЖДАНА.
иван

2021.07.07 | 16:28

24
Служебното правителство никога няма да се хвали със герберското КРАДЕНЕ.ВИЕ ГРОБАРИТЕ СЕ ПРАВИТЕ ЧЕ СТЕ НАПРАВИЛИ НЕЩО ВЕЛИКО, ДА НАИСТИНА ГОЛЯМО КРАДЕНЕ И КОРУПЦИЯ НЕ ВИЖДАНА.

Добави коментар

Водещи новини