Ентусиазъм за избори: 90-годишен гласува машинно

  • 06 юли 2021 14:39

  • 766
  • 0
Ентусиазъм за избори: 90-годишен гласува машинно
© Район

В 23 РИК-София-град в сградата на администрацията на Район "Красно село" също се провежда демонстративно гласуване с машини. А желаещи не липсваха.

Пръв пред машината застана 90-годишен гражданин, който искаше да бъде сигурен, че в неделя няма да "блокира" машината с неумели действия. Така от местната администрация описаха гласуването на възрастния мъж. 

До 14:00 часа днес всеки желаещ гражданин може да гласува анонимно и многократно, с цел да се запознае с процедурата за гласуване на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли т.г.

Пробно гласуване имаше и на други места в столицата и в страната.

Как хората реагират на машинното гласуване

Представители на политическите сили, които ще участват на изборите, също съдействат на Централната избирателна комисия, разяснявайки на своите симпатизанти как се гласува машинно.

Междувременно тече трескава подготовка и за гласуването в чужбина. Тази година ще бъдат разкрити рекорднен брой секции.

В неделя се провеждат предсрочни парламентарни избори. Предвидено е машини да има във всички секции с над 300 избиратели. В останалите ще се гласува с традиционната бюлетина. В случай на повреда на устройството или други незавасещи обстоятелства след решение може да се преустанови машинното гласуване. 

Повече научете и в това видео:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
766 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини