Политолог: Избирателната активност ще реши победителя на изборите

  • 05 юли 2021 19:00

  • 1900
  • 11
Политолог: Избирателната активност ще реши победителя на изборите
© БНТ

При всички случаи на изборите на 11 юли ще има изненади. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Димитър Ганев.

Основният фактор, който ще реши победителя, е избирателната активност. Хипотетично, при 45% активност по-скоро ще очакваме победа на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в заради факта, че те имат мобилизиран апарат, който със сигурност ще гласува и със сигурност ще гласува за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. При по-висока активност, например 55%, можем да очакваме победа на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" поради факта, че там има потенциал за по-голям ръст. Колкото повече хора излязат да гласуват, толкова повече гласове ще има за партията на г-н Трифонов, заяви Ганев.

На тези избори не знаем кой ще победи, но горе-долу знаем кой ще управлява. По всяка вероятност ще се предложи кабинет с мандата на Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен, след коалиционни преговори между "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и "Изправи се! Мутри вън!". Дори този кабинет да няма парламентарно мнозинство, той най-вероятно ще бъде подкрепен от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, защото те нямат друг ход, посочи политическият анализатор.

Проучване: ГЕРБ-СДС запазва първото място, ИТН са втори с малка разлика

Със сигурност обаче ще има сблъсък в парламента при изготвянето на бюджета, което ще е в кратък план – бюджетът може би ще започне да бъде изготвян през септември и внесен през ноември, добави Димитър Ганев. 

Кабинетът, който ще се състави, ще има характер като служебния, без ярки политически лица, с експертен характер. Вероятно заради запазване на добрите отношения с президента, трите партии, които се очаква да съставят кабинет, ще запазят в новото правителство част от министрите от служебния кабинет, прогнозира още политологът.

Константин Тодоров
1900 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.06 | 09:00

11
БЪРТВЕЖИ,КОИТО КРИЯТ КРЕМЪЛСКИЯ РЕКЕТ.ГОТВЕТЕ СЕ ЗА КУПОНИ Е КАЗАЛА МУТРОФАНОВА...РЕЖИМ НА ТОКА...ТУКА ИМА ТУКА НЕМА,РЕЖИМ НА ВОДАТА...ТУКА ИМА,ПОСЛЕ НЕМА...ПЕДЕРРАШКОВ КАРА БОДЛИВИЯ ТЕЛ ЗА КЛЬОНОВЕТЕ...ДОНАБОРНИТЕ КАШИЦИ,СТРОЙ СЕ ПРЕБРОЙ СЕ...ЛАЙФ ОТ АВАНС,ТА ЧАААК ПОЧТИ ДО ЗАПЛАТА...ВСЕ ТАКАААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА... АМИН ДАЙ БОЖЕЕЕ...СТЕФАНЕ СТЕФАНЕЕЕ ДА ТЕ ЛАШКА КОЙ ТЕ ФАНЕЕЕ...БАЯ МАЙМУНИ СТЕ НА КЛОНА...ГЛАВАТАРА НА ХУНТАТА МАЛО УМЕН КРАДЕВ,ДЕБИЛА ПЕДЕРРАШКОВ,МИНЕТОВ И ВАШЕ НИЩОЖЕСТВО СТЕ САМО ПРЕЗРЯНИ СЛУГИ НА МУТРОФАНОВА,КОЯТО ВИ ОНОЖДА С ДРУГИ ПО ЗАСЛУЖИЛИ ПРЕД ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО,НО ВИЕ НИЩОЖЕСТВА ПРЕЗРЯНИ ОТ СВЕТА СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ ЧЕ СТЕ ХВАНАЛИ БОГА ЗА ДРЪГА,НО ВАШИЯ БОГ ГО ХВАЩАТ НАЙ ОТЗАД РЯЗАНИТЕ ПЕХОТИНЦИ И Ѝ СЕ ПОЛУЧАВА**************************НА 88години СЪМ И ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ЩЕ ГЛАСУВАМ НА ИЗБОРИ И ТО ЗА БОРИСОВ,САМО ЗАЩОТО НЕ МИ ПИЛЕШЕ ИЗ ДЕН В ДЕН ЗА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО КОЛКО ДОБРА БИЛА,Е И НЕ СЕДНА НИТО ДЕН ВСЕ НЕЩО ВЪРШЕШЕ,ДОКАТО ПЕДЕРАШКОВЦИТЕ СЕ ЗАМОГВАХА И ХИГИЕНИЗИРАХА ОАКАНИТЕ РУСКИ ЛЮДОЕДИ********ойко Рашков и съпругата му притежават 19 имота. Повтарям - 19. Това си проличава от брачния договор помежду им. Договорът е от 38 страници. Повтарям - 38 страници с описания на недвижимости. При подялбата за шефа на МВР остава резиденция от 700 кв.м. с двор 1800 кв.м. във вилна зона "Американски колеж" в София. Резиденцията разполага с 12 бани и тоалетни, постоянно отопляем басейн, фитнес, сауна, четири гаража, английски двор. За Рашков остава и имение на брега на морето в Несебър с 6 бани и тоалетни. Две къщи в Стара планина с басейн, село Антон. 5 апартамента в София - "Лозенец", "Младост", "Красно село", "Люлин". Два джипа БВМ и Нисан. .Асансьорът на Цецо Цветанов? Някакъв бедняк спрямо най-богатия български политик Бойко Рашков. Как се купува всичко това с една държавна заплата? И това е само началото. От утре сериалът за Рашко Али Баба продължава..ШЕФА НА ХУНТАТА ПОЗДРАВИ ЧЕРВЕНИЯ КАНИБАЛ ЗА ВЯРНАТА СЛУЖБА НА РУСИЯ МАМКА ВИ
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.07.05 | 23:46

10
Какво обеща вчера на Ердоган новопотурчения крадец ефенди Бойко Методиев Борисов срещу подкрепата на българските турци? Намесата в избopния процес не е ли нарyшаване на суверенитета на Република България? Бойко Методиев Борисов трябва да бъде арecтyван за заговор срещу Родината.
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.05 | 22:45

9
НА 88години СЪМ И ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ЩЕ ГЛАСУВАМ НА ИЗБОРИ И ТО ЗА БОРИСОВ,САМО ЗАЩОТО НЕ МИ ПИЛЕШЕ ИЗ ДЕН В ДЕН ЗА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО КОЛКО ДОБРА БИЛА,Е И НЕ СЕДНА НИТО ДЕН ВСЕ НЕЩО ВЪРШЕШЕ,ДОКАТО ПЕДЕРАШКОВЦИТЕ СЕ ЗАМОГВАХА И ХИГИЕНИЗИРАХА ОАКАНИТЕ РУСКИ ЛЮДОЕДИ********ойко Рашков и съпругата му притежават 19 имота. Повтарям - 19. Това си проличава от брачния договор помежду им. Договорът е от 38 страници. Повтарям - 38 страници с описания на недвижимости. При подялбата за шефа на МВР остава резиденция от 700 кв.м. с двор 1800 кв.м. във вилна зона "Американски колеж" в София. Резиденцията разполага с 12 бани и тоалетни, постоянно отопляем басейн, фитнес, сауна, четири гаража, английски двор. За Рашков остава и имение на брега на морето в Несебър с 6 бани и тоалетни. Две къщи в Стара планина с басейн, село Антон. 5 апартамента в София - "Лозенец", "Младост", "Красно село", "Люлин". Два джипа БВМ и Нисан. .Асансьорът на Цецо Цветанов? Някакъв бедняк спрямо най-богатия български политик Бойко Рашков. Как се купува всичко това с една държавна заплата? И това е само началото. От утре сериалът за Рашко Али Баба продължава..ШЕФА НА ХУНТАТА ПОЗДРАВИ ЧЕРВЕНИЯ КАНИБАЛ ЗА ВЯРНАТА СЛУЖБА НА РУСИЯ МАМКА ВИ
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.05 | 21:52

8
ТИ ДА НЕ СИ БРАТОВЧЕД НА СЛАВИ ТЪПОТО? РЕШЕНИЕТО Е В МУТРАФОНОВА СУКА ЙОБАНА В РОД
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.05 | 21:51

7
ТИ ДА НЕ СИ БРАТОВЧЕД НА СЛАВИ ТЪПОТО? РЕШЕНИЕТО Е В МУТРАФОНОВА СУКА ЙОБАНА В РОД
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.05 | 21:50

6
ТИ ДА НЕ СИ БРАТОВЧЕД НА СЛАВИ ТЪПОТО? РЕШЕНИЕТО Е В МУТРАФОНОВА СУКА ЙОБАНА В РОД
трите пар.тии

2021.07.05 | 19:46

1
итн, дб и исмв ще имат мно.зинство.. изобщо не те и слушаме палячо пла.тен.. вие и преди из.борите на 4 април давахте на итн и дб по 5-6 процен.та по-малко, сега раз.ликата ще е още по-голяма... кооовро обръщай платната, статуквото бе.ка.пе - ге.рб/бе.се.пе/де.пе.се на 11 юли отива в историята

2021.07.05 | 21:40

5
Абсолютно! Дано излезнат повече млади, осъзнати хора да го приключиме тиквун че ми писна от тия прости селяндури....

2021.07.05 | 21:21

4
Много си прост брат
ГЛЕДАЙТЕ АКО ИСКАТЕ

2021.07.05 | 20:27

2
ГЛЕДАЙТЕ Светослав Илчовски: „Борисов е сексуален маниак, кюлчета и плеймейтки има, Мата Хари не е една ! "

2021.07.05 | 21:20

3
А ти го духай

Добави коментар

Водещи новини