Стартират пробни гласувания в област Кюстендил и община Велинград

  • 30 юни 2021 11:09

  • 324
  • 0
Стартират пробни гласувания в област Кюстендил и община Велинград
© Булфото

Започват демонстративни гласувания с демоверсия на машините в 8 от 9-те общини на област Кюстендил. В най-малката община Трекляно няма да има машинно гласуване, там и 9-те секции са с по-малко от 300 избиратели. Пробните гласувания ще продължат до 7 юли.

Специализираните устройства за машинно гласуване с инсталирана демо версия за региона са три. Една машина за демонстративни пробни гласувания в Община Кюстендил е поставена в Туристическия информационен център на самия площад „Велбъжд“.

В област Плевен започва пробно машинно гласуване

Втората машина за демонстративни пробни гласувания - за община Дупница, е поставена в сградата на общината. Третата машина за пробни гласувания ще мине през останалите шест общини, в които има машинно гласуване, по вече утвърден график.

Председателят на РИК Тодорка Петкова коментира: „Третата е и за обучението на СИК-овете, защото то пак трябва  да мине през всички общини. Ние си имаме план график, оперативен план сме качили вчера, всичко е разчертано“.

В 172 от 283-те секции в областта ще се гласува машинно, като в 4 от секциите в областния град машините ще са по две, казаха от РИК. От днес до 2 юли ще бъдат тествани машините за гласуване и в община Велинград. В пробния вот ще участват и жителите на високопланинските селища в района.

Графикът за разполагането на устройствата е обявен на сайта на общината. С организирането на хората  от малките населени места са натоварени кметовете.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
324 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини