Каква е процедурата за машинно гласуване при спиране на тока?

  • 23 юни 2021 20:31

  • 19083
  • 9
Каква е процедурата за машинно гласуване при спиране на тока?
© bulphoto (архив)

В 120 секции в Благоевградско ще гласуват само с машини на частичните местни избори. Четири дни преди 27 юни секционните комисии са преминали през 2 обучения и им предстои още едно.

„Най-неприятният момент за нас ще бъде да прекъсне електричеството, тази машина има батерия, която издържа половин час и ако не бъде възстановено, тази машина няма как да работи“, обясни Мартин Бусаров, председател на ОИК – Благоевград.

МС одобри до 10 млн. лв. по бюджета на ЦИК за осигуряване на машини за гласуване

"Над 30 техници ще има на разположение в благоевградските секции в деня на вота. Но възрастните избиратели споделят с представители на комисията, че не са сигурни дали ще успеят да пуснат гласа си. „Хората се притесняват да гласуват с машини, няма да имат възможност за избор, ако се затрудняват“, допълни Бусаров.

За първи път от Централната избирателна комисия обясниха как ще се постъпва, ако избирателят не се справи за 2 минути с машината.

„В третата минута член на Общинската избирателна комисия може да се опитате да ви инструктира, но от дистанция, без да наблюдава вашите действия зад машината“, каза Цветозар Томов, говорител на ЦИК.

Днес стана ясно, че допълнителните машини за парламентарния вот на 11 юли ще пристигнат най-късно до края на тази седмица.

„Ще се планират тези дни и ще се реализират доста технически въпроси, във връзка със самата доставка“, обясни Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, министър на вътрешните работи.

Все още ЦИК няма окончателно решение дали машините за секциите в чужбина ще бъдат доставени с дипломатическа поща, или по куриер, а на много места там ще са необходими по две устройства.

Мая Йорданова
19083 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Криминално-парично гласуване!

2022.08.26 | 09:43

9
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник има имунитет и може да продължава измами и изнудване.
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.03 | 18:34

8
Мало умен крадев самозабравил се руски аналлизатор"БАЙО ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ВИЕ С ОНАЯ ЛУДЕТИНА БОТЬОВА СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА.КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" УБИТИЯ ОТ ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ АПОСТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА ЛЕВСКИ..."НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИТОЛКОВА КОЛКОТО РУСИЯ". ДИМИТЪР БЛАГОЕВ-ДЯДОТО ОСНОВАТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ. "БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО" КОНЯ ЛАВРОВ-ПОЖИЗНЕН ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.ДИНА СТАНИШЕВА ПЪЛНОМОЩНИК НА ЦК НА КПСС ЗА МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ДИМИТЪР СТАНИШЕВ УБИЕЦ НА СТАЧКУВАЩИ ПЛОВДИВСКИ РАБОТНИЦИ СЛЕД ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ЧЕТИРЕДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТА ГОДИНА. СЕРЕИГЕЙ СТАНИШЕВ МОДЕРЕН ЛЯВ КРЕМЪЛСКИ ПЕДЕР... МЕДИИТЕ НА ДИНА СТАНИШЕВА ВЕЧНО ЩЕ НАВИРАТ БЪЛГАРИЯ В КЛОАКАТА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.САТРАПИТЕ НА ДИМИТЪР СТАНИШЕВ ВЕЧНО ЩЕ ПОСИЧАТ ПО КРЕМЪЛСКА ПОРЪЧКА ТЕЗИ КОИТО НЕ СЛУЖАТ ВЯРНО НА КРЕМЪЛ.СЕРЕГЕЙОВИТЕ ПЕДЕРИ ВЕЧНО ЩЕ ПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ГНУСНА И ПРЕЗРЯНА ЗА СВЕТА...

2021.06.23 | 22:09

4
Нека на 11/07 да си върнем свободата...видя се , че ИТН са фирма за поръчки на Доган и Пеевски, ДеБъ и ИСМВ са слуги на Васил Божков и Цветан Василев, престъпници укриващи се от Българското правосъдие зад граница !!! За БСП и ДПС няма какво да кажем освен,че да КРАДАТ И УНИЩОЖАВАТ друго не могат! Те са са слуги на Кремъл и изпълняват заедно с Радев поръчка за унищожаването на Родината ни. Само ГЕРБ това е истината и всички го знаем

2021.06.23 | 23:51

7
Процедурата е:Да се строшат главите на Радев,всички назначени от него и онази пелтечеща на мераклийка да ми измисля закони.
Лош материал®

2021.06.23 | 23:25

6
2021.06.23 | 22:48 Никога повече комунизъм!!! Не на ИТН, БСП(БКП), ДеБъ, ДПС, ИСМВ и всекаква подобна паплач, която ще завлече страната на дъното и вън от ЕС!
Джипко Бибитков

2021.06.23 | 22:48

5
Бегай от тук, ве. Никога повече ГЕрП
VAGINIR

2021.06.23 | 21:06

3
...NA SVESCHTI...VAJNI SA GLASOVETE NI BEEE... BEE.. BEEE....,A IZBORA VINAGI E OT IMPERIATA NA ZLOTO...NIE KREPOSTNITE SAMO GLASUVAME BEEEE.... BEEEE... BEEEEEI...
VAGINIR

2021.06.23 | 21:06

2
...NA SVESCHTI...VAJNI SA GLASOVETE NI BEEE... BEE.. BEEE....,A IZBORA VINAGI E OT IMPERIATA NA ZLOTO...NIE KREPOSTNITE SAMO GLASUVAME BEEEE.... BEEEE... BEEEEEI...
VAGINIR

2021.06.23 | 21:05

1
...NA SVESCHTI...VAJNI SA GLASOVETE NI BEEE... BEE.. BEEE....,A IZBORA VINAGI E OT IMPERIATA NA ZLOTO...NIE KREPOSTNITE SAMO GLASUVAME BEEEE.... BEEEE... BEEEEEI...

Добави коментар

Водещи новини