Христо Терзийски: Съхранението на духовното и културното ни наследство е не просто наш ангажимент, но и дълг към следващите поколения

  • 17 юни 2021 15:26

  • 277
  • 0
Христо Терзийски: Съхранението на духовното и културното ни наследство е не просто наш ангажимент, но и дълг към следващите поколения
© ПП ГЕРБ

Съхранението на духовното и културното ни наследство е не просто наш ангажимент, но и дълг към следващите поколения. През изминалия мандат правителството отдели близо 2.7 млн. лв. за ремонт и реставрация на храмовете и манастирите в Кюстендилска духовна околия. Пожелавам в обновеното Архиерейско наместничество да се работи пълноценно за доброто на Църквата и хората от областта!

Това заяви водачът на Коалиция ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ексминистър на вътрешните работи Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в, който присъства на официалното откриване на новата сграда на Архиерейското наместничество на Кюстендилска духовна околия. Събитието уважиха и кандидатите за народни представители Михаела Крумова, Анелия Любенова, Станислав Тенев и Нели Точева.

Обновената сграда се намира в двора на храма „Св. Димитър“ в град Кюстендил. Тя бе тържествено осветена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп и Величкият епископ Сионий. Наместничеството получи като дар копие на  Бачковската чудотворна икона.

„На Архиерейското наместничество желая от сърце здраве, благоденствие и успех в предстоящите начинания!“, пожела от своя страна кандидатът за народен представител Михаела Крумова.

„Голяма радост е за мен да се случи това събитие, защото в продължение на няколко месеци сградата бе основно ремонтирана. Много труд и средства се положиха, за да може тази сграда, която досега пустееше, да функционира“, каза още архимандрит Исаак.

Novini.bg
277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини