На какви послания залагат партиите и коалициите в кампанията за изборите на 11 юли?

  • 17 юни 2021 07:15

  • 711
  • 8
На какви послания залагат партиите и коалициите в кампанията за изборите на 11 юли?
© Булфото

ГЕРБ слага "Ред в хаоса". "Има такъв народ" заявява: "Време е за друго". "БСП за България" внася "Сигурност в промяната. С грижа за теб". ДПС отново дава "Рестарт на държавността", както на предишните избори през април. "Демократична България" залага на "Свобода, законност, модернизация". "Изправи се! Мутри вън!" са избрали своето послание за име на коалицията, а "Българските патриоти - ВМРО, "Воля" и НФСБ" поставят "България над всичко". Това са посланията, с които тръгват към предсрочните парламентарни избори на 11 юли партиите и коалициите, които според социолозите са с най-големи шансове да влязат в следващото Народно събрание.

На стари и нови лозунги залагат политическите формации в кампанията си в социалните мрежи за предсрочния вот. Общо 23 са партиите и коалициите в интегралната бюлетина за предстоящите избори. От партия "Възраждане" заявяват, че "България има нужда от Възраждане". "Републиканци за България" се обявяват "За Държава с правила". ПП "Гражданска платформа Българско лято" залага на "Справедливост за всеки" в битката за вота на избирателите. "За България - без компромис!" е мотото на кампанията на Коалиция "Национално обединение на десницата".

"Медиана": "Има такъв народ" пред ГЕРБ и БСП с около 3%

Някои политически формации имат ясно различим слоган на кампанията, на други самото име е послание, като например коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", партия МИР - "Морал, инициативност, родолюбие", и партия "Пряка демокрация". "Партия на зелените" се обявява "За чиста природа! За качествен и достоен живот! За бъдещето на българските деца!".

Основните искания в предизборния клип на партия "Атака" са за закриване на американските бази у нас и излизане от НАТО. ПП "Български национален съюз "Нова демокрация" са озаглавили своя клип: "Ние сме съпротивата, ГЛАСУВАЙ!". Върху суверенитета на България без външни зависимости акцентират и от ПП "Свобода". "За независима България. Извън НАТО и ЕС!" се обявяват от ПП "България на труда и разума".

В предизборен клип от Коалиция "Движение заедно за промяна" отхвърлят прехода и партиите на статуквото, които са го извършили, а в листовка на интернет страницата си от ПП "Подем" се обявяват за нова България, в която доминира лявото. От "Глас народен" зоват за "Народно опълчение" и поясняват, че става въпрос за "опълчване" на порочното 30-годишно управление в страната. В предизборния си клип във Фейсбук от ПП "Бригада" дори заявяват, че "да вярваш на политици е престъпление".

Novini.bg
711 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.06.17 | 08:57

8
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????
ПРИСЪДА ВЪЖЕ

2021.06.17 | 07:44

6
РЕД В ХАОСА-ORDO AB CHAO,НЕ Е НИЩО ДРУГО ОТ NEW WORLD ORDER! ТИЯ МАСОНСКИ ИЗРОДИ ИСКАТ ДА НИ ПОРОБЯТ,БРАТЯ!ДА ИМ ПОКАЖЕМ,ЧЕ НЕ СМЕ РАЯ!
КВЧЕНЕТО НА ОНОДАНИТЕ

2021.06.17 | 08:53

7
Бе то след 11 г. управление да пуснеш послание че ще слагаш ред в хаоса е малко малоумно"меко казано".Излиза че си създавал хаос и сега ще слагаш ред.

2021.06.17 | 07:43

5
РЕД В ХАОСА-ORDO AB CHAO,НЕ Е НИЩО ДРУГО ОТ NEW WORLD ORDER! ТИЯ МАСОНСКИ ИЗРОДИ ИСКАТ ДА НИ ПОРОБЯТ,БРАТЯ!ДА ИМ ПОКАЖЕМ,ЧЕ НЕ СМЕ РАЯ!

2021.06.17 | 07:43

4
РЕД В ХАОСА-ORDO AB CHAO,НЕ Е НИЩО ДРУГО ОТ NEW WORLD ORDER! ТИЯ МАСОНСКИ ИЗРОДИ ИСКАТ ДА НИ ПОРОБЯТ,БРАТЯ!ДА ИМ ПОКАЖЕМ,ЧЕ НЕ СМЕ РАЯ!
Циба

2021.06.17 | 07:41

3
Да ми лапат мъдяка всички

2021.06.17 | 07:39

2
МАМА ВИ ГЕРБЕРУНСКА МАСОНСКА -РЕД В ХАОСА ЩЕ ВЪВЕЖДАТЕ?ЗАЩО НЕ КАЖЕТЕ КАК НАРИЧАТЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА-ГОИ,ТОЕСТ РОБИ!
В Новини.бг

2021.06.17 | 07:20

1
измислят новините, наричат Президента "тъпа фуражка", а протестиращите "лумпени".

Добави коментар

Водещи новини