Общинските съветници от ГЕРБ във Велико Търново: Спрете предизборните упражнения с модернизацията на депото за строителни отпадъци

  • 16 юни 2021 15:40

  • 312
  • 1
Общинските съветници от ГЕРБ във Велико Търново: Спрете предизборните упражнения  с модернизацията на депото за строителни отпадъци
© ПП ГЕРБ

Общинските съветници от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в във Велико Търново се противопоставиха на политическата употреба на въпроси, които са от много важно значение за гражданите на общината. Те призоваха да не се спекулира предизборно с модернизацията на депото за строителни отпадъци край село Леденик.

Деян Хаджийски, Георги МарковГеорги МарковГеорги Евдокиев Марков е български политик и конституционен съдия от 1994 до, Атанас Парушев, Нейко Генчев и Росен Иванов акцентираха, че има започната процедура от Общината, резултатът от която ще е закриване на 50-годишното депо, рекултивиране на голяма част от терените, премахване на камарите с отпадъци и изграждане на съвременна система за рециклиране и третиране. Вече са проведени и първите специализирани проучвания – геоложки и хидроложки.

Позицията на групата общински съветници от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в във Великотърновски общински съвет гласи следното:

Депото за строителни отпадъци край село Леденик е проблем и в това няма съмнение. Проблемът е за местните жители, за съседно Шемшево, за Велико Търново, за общината. Проблем, който засяга околната среда и качеството на живот Проблем, който е с половинвековна история и който е заложен още от времето на социалистическия период в България. Този проблем има решение. И Община Велико Търново прави необходимите стъпки, съобразени със законодателната уредба, за да стане това решение реалност.

Вместо депо имаме реалната възможност да дадем нашия принос за изграждането на съвременна Система за строителни отпадъци, в която те ще бъдат депонирани в специализирани съдове и  в последствие - рециклирани. Този проект ще сложи край на камарите отломки, които от десетки години затрупват терените между двете села. Вместо струпване на смет ще се радваме на зеленина и дървета.

Всичко това е възможно и реално. Всичко това е постижимо и Община Велико Търново работи и предприема конкретни действия, за да се случи и за да бъде изградено с европейски средства. Затова категорично осъждаме политическите опити да се блокира този процес. Това блокиране може завинаги да постави под въпрос решаването на проблемите със строителното депо. Звучи абсурдно да претендираш, че искаш съвременни решения и да ги бламираш по всеки възможен начин. Недопустимо е за всеки отговорен политик.

Интересите на Леденик, Шемшево и Велико Търново не бива да бъдат залог на поредните предизборни щения на която и да е политическа сила. Особено когато същата претендира, че защитава екологичните и зелени политики – бъдещето на Европа.

 

Novini.bg
312 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.18 | 12:41

1
Е.бе.е си майката.

Добави коментар

Водещи новини