Радомир Чолаков: ГЕРБ залага мерки за подпомагане на български автори

  • 15 юни 2021 12:25

  • 224
  • 4
Радомир Чолаков: ГЕРБ залага мерки за подпомагане на български автори
© ПП ГЕРБ

Пловдив е културният и духовен център на България и за това целенасочено и със сърце ще продължа да работя за културните проекти на града. Това заяви третият в листата на коалиция ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в Пловдив Радомир Чолаков.

Той присъства на церемонията по връчването на националната награда „Христо Г. Данов” за принос в националната книжовна култура. 

ПП ГЕРБ

Юристът от гражданската квота заяви, че в програмата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за следващия управленски мандат културата е изведена като важен приоритет.

„Заложени са мерки за насърчаване на създаването на културен продукт, сред които трайно подпомагане на съвременната българска литература, представянето й зад граница, развитие на училищните библиотеки, подпомагане на книгоиздаването и др.“, посочи Чолаков.

Радомир Чолаков, ГЕРБ-СДС: Време е гражданите да изберат реда вместо хаоса

„Пловдив се промени и се променя пред очите ни. Стъпка по стъпка през последните 12 години от управлението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в той стана елитен европейски град. Доказателство за това е спечелването на титлата „Европейска столица на културата“ през 2019-та година”, каза още Радомир Чолаков.

Той допълни, че Пловдив е култура и за това е необходимо да бъдат поставени високи и ясни цели, които после да бъдат реализирани. Една такава цел според него е изграждането на сграда на пловдивската опера.

Радина Лазарова
224 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.06.15 | 12:47

2
Г-н Борисов напред, няма връщане назад, крайно време е веднъж завинаги да се отървем от националните предатели! 45 години стигат, българи! Точно левите национални предатели и руски слуги за 45 години отрова и престъпления срещу собствения си народ и убийства съсипаха, опустошиха тотално психиката на българина и родината. Това и за 500 години чуждото владичество не успя, това всъщност е трагедията и да се спрат делбите, в България няма русофили и русофоби, има българи и българи за голямо съжаление слуги на чужди държави. Това е недопустимо всички за родината, всички заедно за България. Такова мачкане и унищожение, унижение което другарите сториха на България не е изтърпявала никога, освен през близкото ни минало, което продължава да се мултиплицира в злоба, хули и чистки и трябва веднъж завинаги да се отървем и отхвърлим. За да имаме достотойно бъдеще! Събудете се и се осъзнайте да не позволим повече това да се повтори, защото може би няма да имаме друга възможност и да защитим това което беше съградено и свободата си! Бог да пази България! Да докажем истинат

2021.06.15 | 12:51

4
ЗЕМИ СИ ГО В ВАС ТИКВАТА КАТО МУ СЕ РАДВАШ ТОЛКОВА МНОГО!

2021.06.15 | 12:51

3
КАКВИ АВТОРИ,ОТ ГЕРБ НЕ ОБИЧАТ ДА ЧЕТАТ КНИГИ.НО С ТАКЪВ НЕОБРАЗОВАН ЛИДЕР НИЩО ЧУДНО!
Иво

2021.06.15 | 12:47

1
ГЕРБ, СДС и патриотичните формации това е единствения правилен и достоен път на България! Няма път назад, да стегнем редиците и напред! Защото бъдещето ни е пред реална опасност окончателно да загубим свободата и благоденствието на родината си. Затова братя и сестри българи заедно за България да покажем, че ни пука! Няма да позволим повече гаври от чужди държави и техните слуги тук с отечеството ни. Мафията не е по - голяма от България. България над всичко! Всички нормални хора са зад вас, напред! Г-н Митов, адмирации за смелостта и на всички ит ГЕРБ, благодаря и продължавайте. Така има надежда за нормалното развитие и добруване на България Бог да пази България!

Добави коментар

Водещи новини