Иван Костов: ИТН единствени имат шанс да съставят правителство

  • 10 юни 2021 14:44

  • 2370
  • 34
Иван Костов: ИТН единствени имат шанс да съставят правителство
© Булфото, архив

"Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" са единствените, които имат шанс да съставят правителство, каквото и да означава това. ГЕРБ са в глуха изолация, отказаха се от тях и т.нар. патриоти. БСП заради съавторството си в този модел, който сега трябва да бъде изчегъртван, също не е в състояние да събере мнозинство и да управлява". Този коментара пред БНР Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, премиер на България от 1997 г. до 2001 г.

Според него дори и да се тръгне към трети избори (втори предсрочни - б.р.), ако няма консенсус как трябва да се излезе от трайната политическа криза в страната, как да се конструират отново службите за сигурност и съдебната система, за да гарантира върховенството на закона, няма да има изход и излизане на кризата.

"Това не се дебатира. Дебат означава да чуваш другия и да посрещаш тезите му критично, но добрите неща да приемаш, такъв дебат изобщо няма", заяви Костов.

Той определи обществото като крайно разделено, което е причина да не се ражда дебат, а това води до разпадане на цялата национална тъкан.

"Демократична България" дадоха програма и се опитаха да започнат този диалог, темата за съдебната реформа е постоянна тяхна тема. Те са умерени, не стигат до крайности и при тях няма шоу. Опитват се да бъдат позитивни, те се опитват да подскажат този тон на останалите, но не се получава дебат. ... Дебатът трябва да е по същество - по темите и по мерките", посочи бившият премиер.

Цел номер едно на властта: Държавни фирми да не бъдат засегнати от санкциите заради Божков и Пеевски

Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - коментира и санкциите по закона "Магнитски", наложени на Делян Пеевски, Васил Божков и още физически и юридически лица в България.

"Смисълът на санкциите е да се спре кръвоносната система, т.е. паричните операции на корупционните мрежи. Това не е ядрен взрив, това е изсушаване на тези мрежи, за да не могат да функционират", каза той.

И постави въпрос пред УС на БНБ как защитава българските банките от риск да не попаднат под санкции/

"Дават ли си сметка, че те не пазят интересите на вложителите в рискови банки. Изпълнява ли си дълга пред обществото, или пак ще стане като с КТБ?", запита кОСТОВ.

Според него банките трябва да бъдат предупредени за рисковете, които поемат, защото има банки, които са дали кредити, държат авоари на санкционираните лица:

"Ако БНБ не направи това, ги лишава от основание те да предприемат мерките, които трябва да бъдат осъществени, за да бъдат защитени банките и техните вложители, което е по-важно", настоя Костов.

Novini.bg
2370 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.08 | 18:09

34
СЛАВЕ ТЪПОТО Е ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ...СЛАВЕ ТЪПОТО Е ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА ООНЕЕ И ПО СЪВМЕСТИТЕЛСТВО ХИГИЕНИСТ НА ОАКАНИЯ ПУТЬО НАЙ ОТЗАД.СЛАВЕ ТЪПОТО СИ Е...СЛАВЕ ТЪПОТО!!!...НАПЪНАЛА СЕ Е МУТРАФОНОВАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО СО СЕ ВСИЧКИ ГНУСНИ КРЕМЪЛСКИ ПИЧКИ ДА ПРАВЯТ ОТ ТЪПУНГЕРА УДОБЕН ШИРОКО СКРОЕН НАЙ ОТЗАД...СУКА ЙОБАНА В РОД!!!...ДИМИТЪР БКАГОЕВ НЕ Е БИЛ ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТ НЯКОГА.МНОГО СЪМ РАЗГОВАРЯЛ СЪС СТОЙО КОРАБОВ...ТОЙ СЕ ИЗРАЗЯВАШЕ ТАКА:ЗЕТЯ НА ГОШО ТАРАБАТА И ПРАВЕШКИЯ МАНГАЛ НАТИКАХА РОДИНАТА НИ В КРЕМЪЛСКИЯ НУЖНИК. ДИМИТЪР БЛАГОЕВ Е КАЗАЛ"ЧОВЕК,КОЙТО ДО ДВАДЕСЕТАТА СИ ГОДИНА НЕ Е КОМУНИСТ,ТОЙ НЯМА СЪРЦЕ.ЧОВЕК,КОЙТО СЛЕД ДВАДЕСЕТАТА СИ ГОДИНА Е КОМУНИСТ,ТОЙ НЯМА АКЪЛ". И ОЩЕ "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА(ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ),КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА ТОЛКОВА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ,КОЛКОТО РУСИЯ".ЛАВАТАРА НА МУТРАФОНОВАТА ХУНТА МАЛОУМЕН КРАДЕВ Е ЗАПОВЯДАЛ ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БОРИСОВ ДА СЕ ИЗЯЖДАТ СУРОВИ ПО СТАР РУСКИ КУЛИНАРЕН ОБИЧАЙ-БЕЗ ПОДПРАВКИ.*****ТАК ПАЛОЖЕНО-ПУТИ*******ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...АМИН ДАЙ БОЖЕЕЕ...ВСИЧКИ МУТРАФОНИ СА СЪС СЛАВЕ ТЪПОТО********ВСИЧКИ МУТРАФОНИ ЩЕ ЛАПАТ НА БОРИСОВ ПОРЕДНИЯ ПО ЗДРАВ...ЗАКОНОМЕРНОСТ...ПРИ ВСЯКО ЗАГРАБВАНЕ НА ВЛАСТТА ПОЗАСРАНО 20 ЗАПОЧВА ЯКИТЕ ГРАБЕЖИ ОТ МОРЕТО ТА ДО...СВАТКО,БРАТКО...СВТОВНО ИЗВЕСТНИ МОШЕННИЦИ БЕЗНАКАЗАНИ МОШЕННИЦИ...МАСЛАРОВИ,ОВЧАРОВИ,ПЪРВАНОВИ,БОКОВИ,БОБОКОРВИ И ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...СТИГА СТЕ СЕ ГЪЗИЛИ НА РУСИЯ БЕ БЕЗРОДНИЦИ.МУТРАФОНОВА ВИ НАПРАВИ ОЩЕ ПО ПРЕЗРЯНИ ЗА СВЕТА,А СЪЩО И НИЕ,КОИТО НЕНАВИЖДАМЕ РУСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ СМЕ ПРЕЗРЯНИ ЗАРАДИ ОЛИГОФРЕНСКОТО ВИ ПОВЕДЕНИЕ...НЕ СПРЯХТЕ НИТО ЗА МИГ ДА ЛИЖЕТЕ ЛАЙНЯНИ РУСКИ ГЪЗОВЕ...СУКА ЙОБАНА В РОД...ХУНТАТА НА МУТРАФОНОВА С ГЛАВАТАР МАЛОУМЕН КРАДЕВ И ПАЛАЧ ПЕДЕРРАШКОВ,ЗАЕДНО С РУСКА ОРДА ЛЪЖЦИ И ФАЛШИФИКАТОРИ НАПРАВИХА ИЗБОРИТЕ БЕЗПРЕДМЕТНИ...ПОТЪНАХМЕ В РУСКИЯ КЕНЕВ ВО ВЕКИ ВЕКОВ,АНАТЕМА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО И СЛУГИТЕ Ѝ В РОДИНАТА МИ...НИТО ЕДИН ДА НЕ ОЖИВЕЕ ОТ КОМУНОВИРУСА ДА ИЗЧИСТИ СМРАДТА НЕ ЧЕЛОВЕЧЕСКА...ПУТЕТО МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ЕДИНСТВЕНО КАТО ВОЖД И ПАК ЕДИНСТВЕНО НА РУСКИ ОЛИГОФРЕНИ,ЗАЩОТО ИНАЧЕ В КАЛАБАЛЪКА НЯКОЙ НЕВОЛНО МОЖЕ ДА ГО НАСТЪПИ ПО РАМОТО.
Макрон

2021.06.10 | 16:46

21
Тоя защо още не е в затвора.

2021.06.29 | 16:13

33
Циганин продажен В КТБ вземаше 40000ввро
Нека се даде шанс на сегашното правителство

2021.06.10 | 16:49

22
Служебното правителство за изминалия месец доказа че се справя добре и заслужава да остане на власт след изборите особено ако партиите не успеят да съставят правителство!
Странджата

2021.06.29 | 15:47

32
Продължаваш да живееш в пълна заблуда !
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.06.10 | 18:57

23
ще им дадем шанс .. в Сибир да ти е.ба п.,утката майчина и на миризливия бесепе.дераст!
XXX

2021.06.29 | 15:27

31
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ
Тодор

2021.06.11 | 16:54

30
Иван Костов е архитекта на модела, който Бойко Борисов използва в последните 10 години! Всички помним, че именно Костов даде път на престъпни олигарси като Николай Банев, Миньо Стайков и младия тогава Иво Прокопиев по прякор Фараона!
Ginarnlza

2021.06.11 | 11:10

29
М­л­­а­­­д­а­ ­м­­­о­­к­р­­а­ ­­­у­ч­е­н­­­и­­­ч­­к­­­а­­ ­ч­у­к­а­ ­­­ ­W­­­ ­­­W­ ­­W­­­ ­.­ ­­­B­ ­­­G­­­ ­­­1­­­ ­­7­­­ ­­­.­ ­C­­ ­­­L­­ ­­U­­ ­­­B
Kellymciva

2021.06.11 | 07:42

28
М­л­­а­­­д­­а­­ ­м­о­­к­­­р­а­ ­­у­­­ч­е­­н­и­­ч­к­­а­­ ­­ч­­у­к­­­а­ ­­­ ­­W­­ ­­W­­­ ­W­­ ­­­.­­­ ­­B­­­ ­G­­ ­­­1­ ­­­7­ ­­.­­ ­­C­ ­­­L­ ­U­­­ ­­­B
Jolenejvbua

2021.06.11 | 03:13

27
М­­­л­а­­д­­­а­­ ­­м­­о­к­­р­а­­ ­у­­ч­­е­­­н­­­и­ч­к­­а­­ ­ч­у­­­к­­а­ ­­ ­­­W­­­ ­W­ ­­W­­­ ­­­.­ ­­­B­ ­­G­ ­1­ ­­7­­ ­.­­ ­­C­­­ ­­L­­­ ­­­U­­ ­B
wtf!?!?!??!

2021.06.11 | 01:08

26
червен боклук, умри бавно!!!!!!!
Paigerdcja

2021.06.10 | 22:59

25
М­­­л­­­а­д­­­а­­­ ­м­­­о­к­­­р­­­а­­­ ­­у­­­ч­­­е­н­­­и­­ч­­к­а­ ­ч­­­у­­­к­а­ ­­­ ­­­W­­ ­­­W­­ ­­W­­­ ­.­ ­B­­ ­­G­­ ­1­­­ ­­7­­­ ­.­­ ­­­C­­­ ­L­ ­U­­ ­B

Добави коментар

Водещи новини