Републиканци за България обяви водачите на листите за предстоящите парламентарни избори

09 юни 2021 21:22

Републиканци за България обяви водачите на листите за предстоящите парламентарни избори
© ПП Републиканци за България
951 10

В листите на ПП „Републиканци за България“ в кампанията за избори за народни представители на 11 юли се включват както познати до момента експерти, така и нови лица изпълнени с енергия за промяна и за постигане на държава с правила.

Ето кои са водачите на Републиканци за България:

1-ви МИР-Благоевград-Цветан Цветанов

Председател на ПП „Републиканци за България“, с дългогодишен политически опит. От 2009 г. винаги е бил водач на листата във Великотърновски многомандатен избирателен район, а от 2013 г. е водач и в Благоевградски. 

2-ри МИР- Бургас - д-р Виктор Серафимов

Доктор по международно право и международни отношения. Завършил е СУ „Свети Климент Охридски” и има допълнителна специализация „Английско и европейско право” в Института за продължаващо обучение на Университета Кеймбридж, както и магистратура по „Бизнес администрация“ в Американския университет в България. От 2016 г. е член на Управителния съвет първо на Българското национално радио, а впоследствие на Българската национална телевизия. От учредяването на ПП „Републиканци за България“ взима активно участие във формирането на структурите на партията, като е избран за административен секретар и говорител.
Участвал е в редица работни и експертни групи към Комисията по култура и медии към 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание.

 3-ти МИР - Варна – Панайот Кискинов

Завършил е Юридическия факултет на Висшата академия на МВР - ВИПОНД, със специалност „Национална сигурност“. Експерт в сферата на маркетинга и търговията с редица професионални сертификати. Работи в международна компания като търговски директор. Консултант на български и чуждестранни компании, свързани със създаването и развитието на търговски структури и пазари. Семеен с две деца.

4-ти МИР- Велико Търново - Цветан Цветанов

5-ти МИР- Видин - Огнян Ценков  

Общински съветник в ОбС – Видин. Кмет на община Видин в мандат 2015 - 2019 г. Заместник областен управител на област Видин в периода декември 2014 - ноември 2015г. Инженер съобщителна техника, офицер от Българската армия. Семеен, със син и дъщеря и две внучки.

6-ти МИР-Враца-Тодор Тодоров

Криминален психолог, участвал в разкриването на едни от най-тежките криминални случаи, през последните 20 години. Вещ експерт по линия на Съдебно-психологични експертизи и шеф-инструктор в единственото полиграфско училище в Европа, признато от Американската полиграфска асоциация. Профайлър, участвал в овладяването на много критични инциденти и заложнически кризи.
Всяка проява на прозрачност, защо ние сме за държава  с правила.

7-ми МИР-Габрово-Мариян Костадинов

Той е с придобито инженерно образование. Има дългогодишен опит в проектирането и строителството на инфраструктурни обекти в областта на газоснабдяването и водоснабдяването. Натрупан опит в консолидирането на законодателство свързано с всички фази в строителството - от устройствено планиране до въвеждане в експлоатация на строежите. В периода 2009-2013 г. участва в множество законодателни промени свързани с регламентиране функциите на заинтересованите ведомства при стартиране строителството на национални инфраструктурни обекти. В периода 2009-2013 г. е областен управител на Габрово.

8-ми МИР -Добрич – Светослав Петков

На 38 години, завършил е „Стопанско управление“. От години развива малък бизнес в сферата на новите технологии, свързани със строителството.

9-ти МИР- Кърджали - Илия Илиев

Икономист по образование, със специалност „Икономика и управление на индустрията. Бивш областен управител на Кърджали и общински съветник. Семеен, с едно дете.

10-ти МИР-Кюстендил - Милослав Методиев

Национал по борба и общински съветник от Бобов дол. Бивш национален състезател по класическа борба. Печели 5-то място на Световното и Европейско първенство през 2018г. Четири пъти е спортист на годината на град Кюстендил. В момента се занимава с частен бизнес.

11-ти МИР Ловеч - Надя Бонева

Магистър по „Право“. Експерт в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, работила е в Народното събрание от 1992 г. до момента, на различни ръководни длъжности. Съдебен заседател в Софийски районен съд до момента.

12-ти МИР Монтана  - Боян Аврамов

Боян Аврамов е родом от Вълчедръм. През 2005 година завършва „Публична администрация“ във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”. Експерт в областта на бедствията, извънредните ситуации и спасителни дейности. Създател и ръководител на Специализиран отряд за действие при извънредни ситуации. В годините от 2008  е бил заместник-кмет на община Вълчедръм и временно изпълняващ длъжността кмет на общината. От 2019 година до сега е заместник-кмет община Вълчедръм.

13-ти МИР Пазарджик - Атанас Шопов

Атанас Георгиев Шопов е роден 1980 г., семеен с две деца, втори мандат общински съветник ОС-Пазарджик. Той е с две висши образования със специалност „Логистика на сигурността“ и „Стопанско управление“.

14-ти МИР Перник - Иван Анчев

Професионалист с 25-годишен опит в областта на националната сигурност и международните отношения. Завършил специалност „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, след което Академията на ФБР в Куонтико (Вирджиния, САЩ). Доктор по национална сигурност с дисертация по въпросите на ислямския радикализъм. Има задгранични дипломатически мандати във Вашингтон и Чикаго, последният от които е като генерален консул на Република България в Чикаго (САЩ). Женен, с две деца.

15 -ти МИР Плевен - Владислав Николов

Икономист по професия, с висше образование,  Магистър по „Търговски бизнес и посредничеството“ в Стопанска академия „Д.А.Ценов“- Свищов. Директор на дирекция „Инспекция по труда“ – Плевен, народен представител в 44-то Народно събрание. Член на комисията по „Бюджет и финанси“. Зам.-председател на „Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабанда“.

16-ти МИР Пловдив –Даниел Христов

Даниел Христов е на 44 години. IT специалист и консултант по дигитализация на технологични компании. През годините е съветник на едни от най-значимите американски фондове за инвестиции. Даниел е и консултант на темата дигитална идентичност като пряко се занимава с интеграцията на мобилна идентификация и електронно управление. Завършва в ПУ „Паисий Хилендарски“ магистърска степен по специалността „Компютърни технологии“. В същия университет, придобива компетенции и в сферата на „Банкова администрация“. Той вижда своя личен принос, предавайки знанията си за изграждането на електронно правителство, така важно за всеки един българин.

17-ти МИР Пловдив област – Теодор Шойлеков

Той е на 49 години. Представител е на дребния и средния бизнес. Собственик и управител е на фирма, която се занимава с преработка на месо и производство на деликатеси. Председател е на Общински съвет Карлово от 2015 до 2019 г. Член е на Управителния съвет на Туристическо дружество „Васил Левски“ Карлово. Председател на спортен клуб „Зелен път“ Карлово. По образование е инженер Лесовъд. Завършва в Лесотехническия университет специалност „Лесовъдство“. С активна гражданска позиция и визия за развитието на Розовата долина. Бил е в основата на много проекти реализирани от Ротари клуб Карлово.

18-ти МИР Разград – Джейхан Хюсеинов

37-годишен, млад и енергичен, роден и израснал в Разград. Дълги години развива успешен бизнес и помага на младите, в момента работи в частния сектор.

19-ти МИР Русе -  Петър Дяков

Роден е в Бяла, Русенско. На 28 години, завършил е Руската гимназия. Следва „Право“ в Русе и скоро ще се дипломира. Към днешна дата е създал и развива 5 фирми в България и Щатите. Горд е с бизнеса му в Америка - от няколко години лидер на източния бряг там, но още по-горд е с каузата, на която е посветил много от времето си, да направи възможен строежът на българска църка във Вашингтон.  Член е на църковното настоятелство от 2018 г. и няма намерение да спре да работи в тази насока докато църквата не стане факт.

В България най-голямото му постижение е  фирма създадена през  2018 г. и ръководена от дядо му. Под негово ръководство в момента се изгражда комплекс Министерство на Веселието, село Стърмен. С този комплекс иска да възроди едно прекрасно обезлюдяло българско село и се надява други също да последват неговия пример, защото смята, че традициите и корените са стожера на българина.

Цел и мисия му е да се установи трайно в България. Вижда огромен смисъл и прекрасни идеи от страна на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. и е готов да се бори те да се постигнат.

20-ти МИР Силистра- Тамер Хасан

Завършил е електроинженерство, бизнесмен предприемач и земеделец. Има син и дъщеря.

21-ви МИР Сливен - Владимира Тенева

Владимира Тенева е един от учредителите и кандидат за народен представител от листата на ПП “Републиканци за България” в Сливен. Тя е доктор по Педагогика, носител на награда „Неофит Рилски“ за високи постижения в сферата на образованието от Министерство на Образованието и Науката и награда „Софроний Врачански“ от Началника на Регионално управление по образование – Сливен.

22-ри МИР – Смолян – Виктор Серафимов

23-ти МИР София - Горан Благоев

Култовият телевизионен водещ, историк по образование с научна степен доктор по етнология, доказал се през годините като вещ познавач на етническата, религиозна и демографска проблематика. Безпощаден публицист-човек, отдаден на обществени каузи включително защита на традиционните ценности, правата на българските общности в чужбина, декомунизацията и отстояване на българския национален интерес срещу чужди влияния.

24-ти МИР София – Теодора Димова

Теодора Димова е висококвалифициран магистър по право, завършила висшето си юридическо образование в гр. Ница - Франция, реализирала успешно професионалната си кариера в сферата на бизнес правото на територията на Франция и Княжество Монако. Съучредител на ПП „Републиканци за България” и член на Изпълнителния съвет.

25-ти МИР София –  д-р Борис Велев

Д-р Борис Велев завършва право в Хумболт Университет Берлин през 2005 г. От 2006 г. работи като юрист в редица предприсъединителни проекти на
Европейския съюз с България в сферата на правосъдието. От 2008 г. е адвокат, вписан в Софийска адвокатска колегия. От 2010 г. до 2014 г. е докторант във Фридрих-Александър Университет Ерланген-Нюрнберг, като през 2014 г. защитава докторска дисертация на  тема: „Отнемане на имущество, придобито чрез незаконна дейност, в полза  на държавата“.

26-ти МИР София - област – Любомир Методиев

На 21 години, от град Сливница. Общински съветник е в община Сливница в периода 2019 - 2023. Студент е в Софийски университет „Климент Охридски” със специалност „Право“. Председател е на сдружение за развитие и подпомагане на Сливница и Драгоман.

27-ми МИР Стара Загора – Иван Георгиев

Завършил е висшето си образование в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ със спортна специалност. В момента е мениджър в транспортна фирма. На 29 години, семеен с две деца.

28-ми МИР Търговище - Иван Цонев

Завършил в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Право“. От 1994 до 1998 година е юрисконсулт  в БНБ, от 1998 г. е адвокат в Търговищка адвокатска колегия. През годините два пъти е бил председател на ОИК-Попово. Семеен с две деца.

29-ти МИР Хасково - Славейко Иванов

Славейко Иванов  е 43 години. Управител на  фирма. Завършил е висшето си образование в УНСС, степен Магистър, специалност -  „Бизнес администрация“. Бил е част от общинския съвет в Димитровград. Винаги съм се вълнувал от проблемите на  град си. В свободното си време е отдаден на спорта и семейството си.

30-ти МИР – Шумен –Стоян Шайков

Роден е на 11 юни 1981 г. в Смядово. Магистър по медийно-музикално редакторство АМТИ - Пловдив, а след това придобива и специализация по тон режисура и виртуални студийни технологии в СУ "Климент Охридски". От 2011 до 2015 е общински съветник от РЗС в гр. Смядово. Занимава се с частен бизнес в сферата на услугите. Председател на потребителна кооперация "Златна струя" -гр. Смядово.

31-ви МИР Ямбол – Красимир Дюлгеров

На 45 години, завършил Езикова гимназия „Васил Карагьозов” – Ямбол;
Изучавал е „Икономика и бизнес” в Нов Български университет, гр. София;
Развива частен бизнес в сферата на обувната промишленост, владее писмено и говоримо английски и турски език. Семеен е с три деца.

 

Novini.bg
951 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Ambernbtpa

2021.06.10 | 15:28

10
М­л­­а­д­а­­ ­­­м­­­о­­к­­р­а­­ ­­­у­ч­­е­­н­и­­­ч­к­­а­­ ­­­ч­­­у­­к­а­ ­­­ ­W­­ ­W­ ­­­W­­­ ­.­ ­B­­­ ­­G­­­ ­1­­­ ­­7­ ­­.­ ­­­C­­ ­­­L­­ ­­U­ ­­B
Rachelshvoa

2021.06.10 | 11:57

9
М­­л­а­­­д­­а­­ ­­­м­о­к­­р­­­а­­­ ­у­­­ч­­­е­­­н­и­ч­к­­а­­­ ­­ч­­­у­­к­а­­­ ­­­ ­­W­­ ­W­­ ­­­W­­­ ­.­­­ ­­­B­­ ­­­G­­­ ­1­ ­­­7­ ­­.­ ­­C­­­ ­­­L­­ ­­­U­ ­B
Хехехе

2021.06.10 | 05:55

8
Даже тираджията от доспат зае6а цвинокио, но новини.беге още му лижат анала.

2021.06.10 | 00:30

5
Виждам само ЧИФУТИ НА ТАЯ СНИМКА,САМО ЧИФУТСКА ПАРТИЯ ИМ ЛИПСВА НА БЪЛГАРИЯ
ДА ДА

2021.06.10 | 04:01

7
САМО КАТО ИМ ВИДИШ ЕМБЛЕМАТА - СА ЯСНИ ! ЖИДОВЕ100 % !
СИНГ - СИНГ

2021.06.10 | 03:59

6
ЦЕЦО – КРАДЕЦО ЧАКАМЕ ТИ ГЪЗЕЦО !
Ашкоусун машала

2021.06.10 | 00:10

4
Продукта е с изтекъл срок на годност , за кофата ако няма на блиьо в КЕНЕФА ПРИ БИВШИЯТ МУ НАЧАЛНИК
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.06.09 | 23:24

3
Спосранците на България ще гласуват само роднините им, ама и това не е сигурно!
Daphnedxtpa

2021.06.09 | 22:01

2
М­л­­а­д­­а­­­ ­­­м­о­­­к­­р­­­а­ ­у­­­ч­­­е­­­н­­­и­­­ч­­­к­а­ ­ч­у­­к­а­ ­­­ ­W­ ­­W­ ­W­­ ­.­ ­B­ ­­G­ ­­­1­ ­­7­ ­.­­ ­C­­­ ­­L­­­ ­­U­ ­B
Jennaaqgja

2021.06.09 | 21:28

1
М­л­­­а­­д­­­а­­­ ­м­­о­­­к­р­­­а­ ­у­­­ч­­е­н­­и­­­ч­­­к­а­ ­ч­­у­­­к­а­­­ ­ ­W­­ ­­­W­­­ ­­­W­ ­.­­­ ­­­B­­­ ­­G­­ ­­­1­ ­7­­­ ­.­­ ­­C­ ­L­ ­­U­­­ ­­­B

Добави коментар

Водещи новини