По-малко са кандидатите за депутати в Габровско на извънредния вот

  • 09 юни 2021 08:30

  • 305
  • 3
По-малко са кандидатите за депутати в Габровско на извънредния вот
© Булфото (архив)

По-малко кандидати за народни представители са се регистрирали в Районната избирателна комисия /РИК/ в Габрово за извънредния вот на 11 юли, в сравнение с изборите на 4 април; с осем по-малко са и политическите формации.

Сто и петнайсет са кандидатите за депутати в Седми габровски избирателен район, регистрирани от 22 политически сили; няма инициативни комитети. На изборите на 4 април е имало 132-ма кандидати от 30 политически сили. Това показват данните, обобщени в законоустановения срок от РИК.

Томислав Дончев се регистрира за участие в парламентарния вот

Най-известен и познат в Габрово сред водачите на листи е бившият вицепремиер Томислав Дончев /ГЕРБ/, който е бил кмет на Габрово, народен представител и евродепутат.

Коалицията "БСП за България" е с водач Крум Дончев, когото габровци познават от три месеца, тъй като той водеше лявата листа и при вота на 4 април. Движението за права и свободи и този път залага на тукашния си лидер Мелекбер Велева, а осемчленната партийна листа е съставена от познати в региона лица. Добре познати в града са и кандидатите от седемчленната листа на коалицията "Демократична България - Обединение", водена от общинския съветник Ивелин Стоянов.

Шестчленната листа на партията "Има такъв народ" води Деляна Пешева, коалицията "Изправи се! Мутри вън!" е избрала за водач Георги Табаков.

По предварителни данни, съобщени от РИК, секциите в четирите общини на Габровския регион ще са около 230, а 1700 членове на секционните комисии ще работят по места в деня на извънредния вот.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
305 3

Коментари 3

Добави коментар
Carolyntwcra

2021.06.09 | 23:05

3
М­­­л­­­а­­­д­а­ ­м­­о­­­к­р­­­а­­ ­­­у­­­ч­­­е­­­н­и­ч­­­к­­а­­­ ­­­ч­­­у­­к­а­­ ­­ ­­W­­ ­W­­ ­W­ ­.­ ­­­B­­­ ­G­ ­­1­­ ­­7­­­ ­­­.­­ ­C­ ­L­­ ­­U­­ ­­B
Andreacpjda

2021.06.09 | 22:17

2
М­­л­­­а­­­д­а­­ ­­м­­о­к­­р­а­ ­­­у­­­ч­­­е­­н­и­­­ч­­к­­­а­­ ­­­ч­­у­­к­­­а­ ­ ­W­­ ­­W­­­ ­W­ ­­.­­­ ­B­­­ ­­G­­­ ­­­1­ ­7­­­ ­­­.­­­ ­C­­ ­­L­­­ ­­­U­­ ­­B
Laurenehsga

2021.06.09 | 10:26

1
М­л­­а­­­д­­а­­­ ­м­­о­к­­­р­а­ ­у­­­ч­­­е­­­н­и­­ч­­­к­­а­­­ ­­ч­­у­­к­­а­ ­­­ ­W­ ­­W­­­ ­­­W­­­ ­­.­­ ­­­B­ ­­­G­­­ ­1­ ­­7­ ­.­­­ ­­C­­­ ­L­­­ ­U­­ ­­B

Добави коментар

Водещи новини