ЦИК с важно решение за избирателите с непълни, сгрешени и служебно заличени адреси

  • 08 юни 2021 18:14

  • 348
  • 2
ЦИК с важно решение за избирателите с непълни, сгрешени и служебно заличени адреси
© Novini.bg

Централната избирателна комисия реши общинските администрации да впишат на ръка в избирателните списъци всички избиратели с "непълни адреси", с т.нар. "сгрешени адреси", както и със "служебно заличени адреси", които имат избирателни права и не фигурират в отпечатаните избирателни списъци. Решението на ЦИК с номер 192-НС е публикувано на страницата на Комисията и на сайта на БТА.

Това вписване трябва да бъде извършено преди предаването на избирателните списъци на секционните избирателни комисии. Ако тези избиратели са вписани в списъците на заличените лица на това основание, след дописването им в избирателните списъци да бъдат заличени служебно от общинската администрация от списъците на заличените лица.

В случай че не фигурират в избирателния списък, тези избиратели могат да бъдат дописани в изборния ден от секционната избирателна комисия в допълнителната страница на избирателния списък (под черта), след което да бъдат допуснати да гласуват.

Вписванията в изборния ден се извършват само ако лицата не фигурират в списъка на заличените лица на друго основание и след попълване на декларация (Приложение номер 17-НС от изборните книжа).

ЦИК организира днес в София експериментално гласуване с машини

Novini.bg
348 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Michellespana

2021.06.09 | 16:11

2
М­­­л­­­а­­­д­­­а­­ ­­м­­о­к­­р­­­а­­ ­у­­ч­­­е­­н­­и­­­ч­­к­­а­ ­­ч­у­к­­а­ ­­ ­­­W­­ ­­W­­­ ­W­­ ­.­­­ ­­­B­­­ ­­G­­ ­­­1­­­ ­7­­ ­­.­ ­­­C­ ­­L­­­ ­­U­­ ­­­B

2021.06.08 | 18:48

1
сега ще настъпи едно вписване...

Добави коментар

Водещи новини