ЦИК поръчва машините за вота по процедура без предварително обявление

  • 28 май 2021 16:14

  • 545
  • 0
ЦИК поръчва машините за вота по процедура без предварително обявление
© Булфото архив

ЦИК ще използва процедурата "договаряне без предварително обявление", за да получи допълнителните машини за гласуване на изборите на 11-и юли. Това се налага заради кратките срокове, обясни председателят на Комисията Камелия НейковаКамелия НейковаКамелия Нейкова е родена на 16 август 1969 г. Завършила е право в Русенския университет „Ангел.

"Един от случаите, в които може да се използва такава процедура, е, когато е необходимо неотложно възлагане на поръчката поради изключителни обстоятелства - ние сме в тази хипотеза - обстоятелства, предизвикани от непредвидими за възложителя събития, които могат съществено да затруднят и нарушат нормалното изпълнение на нормативно установени дейности на възложителя", обясни Нейкова.

ЦИК разкри колко ще струват изборите на 11 юли

На работна среща с участието на фирмата "Сиела Норм", тя е декларирала готовност да достави допълнителните машини, предаде БНР.

6 юни е крайният законов срок, в който ЦИК трябва да предостави за сертифициране и одитиране машините за гласуване на Държавна агенция "Електронно управление", Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
545 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини