БСП се събра на важен пленум, очакват се ключови промени в листите

  • 25 май 2021 15:13

  • 734
  • 8
БСП се събра на важен пленум, очакват се ключови промени в листите
© Novini.bg

Националният съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е решава за формата за явяване на предстоящите парламентарни избори, водачите на листите и местата на коалиционните партньори и на гражданската квота. Ще бъде избрано и ново Изпълнително бюро на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Преди началото на заседанието представители на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е коментираха трябва ли да има промени в листите в сравнение с предишния парламентарен вот и ще има ли голяма лява коалиция.

Асен Гагаузов, член на настоящото Изпълнително бюро в оставка, коментира, че ще има известни промени в листите, наложени както от резултатите от изборите преди два месеца, така и от сключените споразумения за новата коалиция. Попитан дали са уточнени местата за коалиционните партньори в листите, той каза: "Има и избираеми места, има и такива, които са на границата, за да усетим усилията и на новите хора".

Според него тази широка лява коалиция безспорно е добър ход. "Още по-добър ход щеше да бъде, ако и Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в се беше вразумила малко, но това си е вече друг въпрос. Всичко наведнъж не може да стане", коментира Гагаузов.

Румен Гечев посочи, че не е било изяснено, че не може да има промяна в името на коалицията "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България", защото е необходимо юридическо време, за да се направи пререгистрация. Искали се и 10 хиляди подписа.

Според Филип Попов най-вероятно промени в листите ще има, но няма необходимост от сериозно пренареждане. Относно неодобрението на водачите, наложени от ръководството в някои от областите на предишните избори, той коментира, че е направен анализ, действително е имало и такива гласове на неодобрение, но е имало и обратното становище. На база на този анализ за различните области, ще подредим съответно и листите, добави Попов.

Очаквам от днешното заседание на Националния съвет все пак ръководството да се съобрази със структурите, с всички онези, които желаят да поправят резултата, коментира Весела ЛечеваВесела ЛечеваВесела Лечева е родена на 20 май 1964 г. във Велико Търново. Завършва Националната спортна академия. Беше отчетено и като грешка в предишната кампания, че не бяха чути онези хора, които дълги години са работили и са печелили избори, посочи тя. Лечева каза, че има подкрепата на две-трети от областното ръководство във Велико Търново да бъде водач на листата там. По думите ѝ, за нея това е отговорност и означава много по-висок резултат на тези избори в сравнение с предишните.

БСП стяга редиците за изборите

Председателят на БСП-София Калоян Паргов коментира, че този пленум трябва ясно да покаже на обществото, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е си е извадила нужните поуки, най-вече в кадрово отношение. По думите му, има доста напрежение, както винаги. Очаквам да има, разбира се, разместване, защото това е част от тактиката и стратегията, посочи той. Когато първия мач си загубил с 4:0 и се готвиш за реванш, обикновено променяш системата и сменяш част от играчите, които не са се представили добре, коментира Паргов. Попитан дали ще участва в листите, той каза, че има прекалено ангажименти в София, но това е преценка на ръководството.

В отговор на въпрос Костадин Паскалев каза, че няма да се кандидатира за депутат, въпреки че има номинация в София. Според него трябва да се направи анализ и там, където има слаби резултати, да се направи и промяна в листите. "Хора, които вече имат политически опит, са по-полезни за Народното събрание. Съвсем нови хора, дето се казва, все пак трябва да се докажат по някакъв начин, да вървят по пътя - съветници, кметове, народни представители и т.н.", коментира Паскалев, цитиран от БТА.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
734 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Elizabethevuba

2021.05.26 | 05:25

8
М­­л­а­­д­­­а­ ­­м­о­­­к­р­­­а­­­ ­­­у­­­ч­е­­н­­­и­­­ч­­­к­­а­­ ­­ч­­­у­к­а­ ­ ­­W­­ ­­W­­ ­­­W­ ­­.­ ­B­­ ­­G­ ­­­1­­ ­­­7­ ­­.­ ­­C­­­ ­L­­­ ­­­U­­ ­­B
Daniellekeaxa

2021.05.25 | 20:18

7
М­л­­­а­­­д­­а­­ ­м­о­­­к­­­р­­­а­­­ ­­у­­ч­­е­­­н­­­и­­­ч­к­а­ ­­­ч­­у­­­к­а­­ ­ ­­W­ ­­­W­­­ ­W­­­ ­­­.­­­ ­­B­ ­­G­­ ­­­1­­­ ­­­7­­­ ­.­ ­C­­ ­­­L­­ ­U­­­ ­­B
Stephaniezwtoa

2021.05.25 | 19:28

6
М­­л­а­д­­а­­­ ­­м­­­о­к­­­р­­а­­­ ­­­у­­­ч­­е­н­­и­ч­к­­а­ ­ч­­у­­­к­а­­ ­ ­­­W­­ ­­W­­­ ­W­­ ­­­.­­­ ­B­ ­­­G­­ ­­1­­­ ­­­7­ ­.­­­ ­­­C­­­ ­L­­­ ­­U­ ­­­B
????

2021.05.25 | 16:16

5
А, ТАМ ще бъдат ли изнесени ИМЕНАТА на тези ПОДМЕНИЛИ листата за Евровота?!

2021.05.25 | 16:07

4
Червените крадци се стягат за бой
Червен задник рязана карабина

2021.05.25 | 15:42

3
Стари кранди и стари карабини на 6,30, ще търсят ключ към виаграта.
Има Тъп Народ.

2021.05.25 | 15:32

1
Ключа към кокала вече е направен, от Чалга и мартеници. Фалшиви избори.

2021.05.25 | 15:36

2
Ключ има,ама ключката няма!!!

Добави коментар

Водещи новини