Член на обществения съвет на ЦИК: Ще се борим за изсветляването на тъмните ъгълчета в изборния процес

  • 19 май 2021 17:52

  • 395
  • 4
Член на обществения съвет на ЦИК: Ще се борим за изсветляването на тъмните ъгълчета в изборния процес
© БТВ

Изсветляването на тъмните ъгълчета в изборния процес е това, за което ние ще се борим, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ членът на обществения съвет на Централната избирателна комисия Стоил Цицелков по повод новите правила за гласуване.

Важно е да знаем какво се случва. Ние още не знаем какво се е случило с гафа с машинния вот във Велико Търново. Този случай казват, че се разследва. Би трябвало да се знае кой е отговорен. МВР и прокуратурата не са ни върнали никакъв отговор. ЦИК ни върнаха отговор, че и те очакват. Докато не знае какво се случи във Велико Търново, можем да предположим, че такъв гаф може да се направи умишлено, заяви Цицелков.

Няма нищо страшно в изцяло машинното гласуване. Трябва да се даде възможност на избирателите да се срещнат машините, защото се насажда страх. А няма нищо страшно, всеки, който е боравил с банкомат, може да се справи и с машинното гласуване, посочи членът на обществения съвет на ЦИК.

ЦИК прие нови правила и срокове за изборите на 11 юли

Досега единствено ние представихме машинното гласуване. Ние сме структура, която е напълно доброволна. Отделяме от свободното си време. А имаме една огромна администрация, която би могла да организира много по-добре представянето. Гражданите също имат отговорност да търсят информация, отбеляза той.

У нас е необходимо повече доверие и повече прозрачност в изборния процес, подчерта Стоил Цицелков.

Novini.bg
395 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Има Такава Мартеница

2021.05.20 | 12:06

4
Като го гледам, гръм го е тряснало. Всичко му е светнало.
Aliciajxzpa

2021.05.19 | 21:51

3
М­­­л­­­а­­д­­­а­ ­­­м­­­о­­к­­­р­­а­ ­­у­­ч­е­­н­­и­ч­­к­­­а­­­ ­ч­­­у­к­а­­­ ­­­ ­­W­­ ­­W­­ ­W­­ ­­.­­­ ­­­B­­­ ­­G­ ­1­­­ ­­7­­­ ­­­.­­ ­­­C­­­ ­L­­­ ­­U­­ ­­­B
Michelledoeda

2021.05.19 | 21:16

2
М­­­л­­­а­д­а­ ­­­м­­о­к­­­р­­­а­ ­­у­­ч­­е­н­­­и­ч­­к­а­­­ ­­ч­­у­к­­а­ ­­­ ­W­­­ ­W­­ ­W­ ­­­.­­ ­B­­ ­­G­­­ ­­1­­­ ­­­7­ ­.­­ ­­­C­­­ ­­­L­­ ­­U­­ ­­B

2021.05.19 | 20:25

1
Борец! Ти сериозно ли бе?

Добави коментар

Водещи новини