Новата ЦИК се подготвя за трудни избори

11 май 2021 11:48

© Булфото, архив
519 0

Всички колеги сме подготвени винаги за предизвикателствата на предизборното законодателство. Да, ще бъде отговорно. Може би ще има трудности, които обаче трябва да бъдат решени по най-ефективния начин. Това каза председателят на новата Централна избирателна комисия (ЦИК) Камелия НейковаКамелия НейковаКамелия Нейкова е родена на 16 август 1969 г. Завършила е право в Русенския университет „Ангел, предаде репортер на Novini.bg. Тя присъства на събитие в парламента, на което бе представен новият сайт на Народното събрание.

55 дни преди изборния ден трябва да бъде приета план сметката за вота.

„По отношение на гласуването по постоянен адрес няма промени. Новото за заявленията е, че могат да бъдат подавани през сайта на ГРАО, като не се изисква електронен подпис. Почивката не е основание да се гласува от друго населено място. Законодателят не е решил да има някакъв вид мобилност по отношение на това", обясни Нейкова.

Новият председател на ЦИК: Неоснователни биха били политическите обвиненията при неуспех на избори

9600 машини са осигурени за гласуване. Предстои да се види дали тяхната собственост е прехвърлена и дали цената е платена на изпълнителя.

„Колко е точно броят на машините, които е необходимо да бъдат осигурени още, не бих се ангажирала с определена цифра“, каза още Нейкова.

Предстои анализ да се направи и за това.

Novini.bg
519 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини