Говорителят на ЦИК с коментар има ли разминаване на данните от изборите

  • 14 април 2021 07:30

  • 771
  • 3
Говорителят на ЦИК с коментар има ли разминаване на данните от изборите
© Кадър: БТВ

Процентите нямат никакво значение, важен е броят гласове. В алгоритъмът са налети всички гласове за партиите, които са преминали 4%. Това заяви говорителят на ЦИК Димитър Димитров пред БТВ.

„В условията на пандемия огромно предизвикателство беше за нас гласуването с машини. Чарът е, че много лесно се работи с тях. И досега обаче нямаме ясна причина, защото 100 машини не работеха, както трябва“, призна той.

ЦИК показа публично как се гласува машинно

По думите му хартия винаги трябва да има. "Ако по някаква причина машината не работи, трябва да има възможност да се гласува с хартия", каза Димитров.

 „Оказа се, че последното наливане на листа е било с човешка грешка. Сигналът е подаден и към прокуратурата. Трябва да се установи откъде идва грешката“, увери той.

Говорителят на ЦИК уточни, че повечето грешки при протоколите са били, че секционните комисии са отказали да сумират и са писали нули, затова се е наложила корекция.

Димитров изказа благодарност към Външно министерство за организацията на вота в чужбина. „Това са огромни усилия и доброволческа работа. Гласувалите в чужбина българи са огромно число – 180 000“, отчете той.

Мая Йорданова
771 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.04.14 | 09:56

3
Важен е броя, не процентите. Само математик може да го разбере. Че да махнем 4% бариера и да поставим брой за влизане в парламента.
Васо Сръбския

2021.04.14 | 09:18

2
На Бойко коЗлето

2021.04.14 | 08:27

1
Гжо Нинова.Ако се подадете на гн Бойко Борисов,да съставите коалиция и дпс,това означава че бсп е вече политически труп.Вие ще загубите всичките си избиратели от бсп.Това щее краят на столетницата и за всичко това вие ще сте виновна.Защото ние знаем че българският народ вие щего взривите със нови протести.Няма да изкарате и 3 месеца.

Добави коментар

Водещи новини