Христо Иванов: Най-вероятно вървим към нови избори

  • 06 април 2021 18:06

  • 30090
  • 107
Христо Иванов: Най-вероятно вървим към нови избори
© БТВ

Гласуването за коалицията ни само в София започва да се преодолява. Разширяваме електоралната си подкрепа в цялата страна. С малко, но побеждаваме ГЕРБ в столицата, което е окуражаващо. Най-важното е, че тези резултати са задължаващи за нас. Имаме да свършим много работа. Хората трябва да видят, че могат да се доверят на нашите послания, които не са популистки, а напротив - ние ясно и точно заявяваме какви са проблемите. Трябва категорично да покажем, че този път няма да има трикове и каквото сме казали предизборно, ще го изпълним. Отново ще повторя, че ни предстои адски много работа. Очевидно е, че сме тръгнали по правилния път, но сме направили само първата стъпка.

Това обяви в предаването "Лице в лице" по БТВ един от съпредседателите на коалицията "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския

Ивайло Мирчев: ДБ по никакъв начин няма да е в коалиция с ГЕРБ, ДПС и БСП

"В никакъв случай няма да приемем предложението на Бойко Борисов от изборната нощ. Този лайв беше забележителен. Борисов панически се скара и се обяви за единствения, който може да спаси страната и после го удари на молба. Ние няма да подкрепим никаква форма на участие на ГЕРБ и ДПС във властта. Надявам се, че всички останали партии, които обявиха същото, ще застанат зад думите си и по този начин ще освободим страната от едно бреме. Едни нови избори ще се проведат без захвата на Борисов. Той ще се опита да състави кабинет и няма да успее. Това мога да го гарантирам на хората. Ние ясно сме заявили нашата позиция и за концесията на летище София", отговори Иванов на въпрос относно днешното предложение на БСП.  

Нинова с призив към Трифонов, ДБ и Манолова

"Само аритметиката е по-трудна от ситуацията с бъдещия парламент. За мен всяко правителство трябва да е експертно и по никакъв начин над него не трябва да тегне сянката на ГЕРБ. Първо всички трябва да издържим теста и да гласуваме против новия кабинет на Борисов. Едва след това може да говорим с останалите мандатоносители. Вторият мандат ще бъде връчен на Слави Трифонов. Ако той успее да ни убеди в намеренията си, ние с уважение ще водим разговори с него, но мога да направя прогноза, че трудно ще постигнем разбирателство по всички въпроси с "Има такъв народ". Това ще е много сложно. Ясно сме заявили, че не можем да участваме в по никакъв начин в коалиция и разговори с БСП. Това е причината да мисля, че отиваме на едни нови избори, в което няма нищо страшно и лошо. 

Христо Иванов: Започва да се очертава една по-добра България

Не трябва да се плашим от демокрацията. Сега вече се говори, че едни нови избори ще струват 100 млн. лева. Само утре с концесията на летище София ще бъдат загубени много повече пари. С едни избори, които няма да се организирани от сегашните управляващи, много хора няма да ги е страх и ще излязат да гласуват спокойно. Ако някой успее да състави правителство без нас, тогава ще реагираме на това. Ние нямаме самоцел да участваме във властта и съвсем спокойно можем да сме в опозиция. Категорично заявявам, че в момента не водим разговори с никой", завърши Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския

Вижте окончателните резултати от парламентарните избори

Novini.bg
30090 107

Свързани новини

Коментари 107

Добави коментар

2021.04.09 | 18:39

103
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????
Budinov

2021.04.17 | 10:55

107
И колко от гореспоменатите са с ефективна присъда и са вече на топло.Нито един нула зеро.И защо никой не отговори за "кюлчетата,шкафчето с евробанкноти и ред други ''.Имаш ли отговор или си поредния идиот който няма работа и ръси простотия след простотия.
Стефанов

2021.04.10 | 14:57

106
София се напълни със селяци, как няма да гласуват за вас
Saraha22

2021.04.10 | 03:52

105
­­­В­­­и­ж­т­е­­ ­­м­­­о­­­я­­­т­­­а­ ­­т­и­­й­­­н­­ ­­­п­у­­т­­к­­а­ ­-­­ ­­W­­W­­W­­­.­B­­­G­­1­­­7­­­.­C­­­L­­­U­­B­
Реалист

2021.04.07 | 00:26

93
Предателя Христо Иванов накара партията си да гласува за БСП (БКП) на местните избори,съответно комунистите върнаха жеста на Демократична България и подкрепиха техни кандидати, Този предател сега се кълне,че нямало да играе с комунистите, кой обаче му вярва?!?! Един път ПРЕДАТЕЛ,винаги предател!!!!!

2021.04.09 | 23:20

104
Едиси майката.Тиси предател.
az

2021.04.07 | 02:34

95
ДБ няма да се коалира с БСП. Нито с ГЕРБ. Нито с когото и да било друг. На никого не са притрябвали. И имат твърде малко депутати, за да представляват някакъв интерес за големите. Даже и някоя партия да е съгласна на коалиция с тях - нямат достатъчно депутати. Но и не виждам кой би ги поискал!
Обикновена Пунта Мара

2021.04.07 | 05:45

97
Ама разбира се, НОВИ ИЗБОРИ, до като ВСИЧКИ МУТРИ били в парламента ИЗЧЕЗНА от ТАМ!!!
Който и да съм

2021.04.09 | 01:12

102
И ако резултатът от следващите избори е същият, какво ще правят тогава? Всички знаем че БСП са бившите комунисти от БСП, отнеха 30 години на българина да ги измести на трето място на парламентарни. Прави си сметката
Сия

2021.04.08 | 19:04

101
Аз не вярвам на този човек!
Тодор

2021.04.08 | 14:54

100
Нямам против да има нови избори, но ще може ли парите за новите избори да ги осигурят партиите, които искат нови избори, а не те да се взимат от данъците на работещите?!? На Христо Иванов му е лесно - той е безработен и не плаща осигуровки, а живее на държавната субсидия от 8 лв. на глас!
БЕЗРОДНИК

2021.04.07 | 00:48

94
Дългоносият не се интересува от държава и народ. Не му пука, че нови избори ще струват много пари. И всичко това за сметка на хората. Маджото си гледа интереса.
Ко?

2021.04.07 | 13:22

99
Не забравяй, че тоя човек е избран за представител. И ако тръгне да се коалира с комуняги, тикви, чалгари или дпс такава подкрепа повече няма да видят. Ако всички си държат на думата трябва да има нови избори и там всичко ще лъсне
уфффф

2021.04.07 | 06:32

98
Ице,много си прав-няма как да направите правителство и да управлявате при така създалата се ситуация !

2021.04.07 | 03:12

96
Бил противен тип, а чалгаря какво е - самото народно очарование, вероятно.

Добави коментар

Водещи новини