Множество объркани протоколи и грешки при отчитането на преференциите в Хасково

  • 05 април 2021 13:53

  • 221
  • 1
 Множество объркани протоколи и грешки при отчитането на преференциите в Хасково
© Булфото

Множество объркани протоколи и грешки при отчитането на преференциите отчитат в РИК-Хасково.Членовете на 190 секционни комисии от в област Хасково продължават да чакат, за да предадат своите изборни протоколи в РИК. До 12 часа обработени бяха 300 секции. Някои от хората чакат в зала "Дружба" вече повече от 10 часа и са изнервени. "В 21 век това е нечовешко. 1000 човека чакахме 4 часа в студа пред залата", заяви Симеон Василев от Тополовград.

Хората се оплакаха, че противоепидемичните мерки не се спазват и отправиха обвинения към РИК за лоша организация. Както писахме снощи, около полунощ се стигна до напрежение пред залата. Причината бе, че се струпаха комисии от други общини и отказаха да изчакат своя ред пред залата и бързаха да влезнат. За да се спазват мерките, в залата трябва да има 350 души, а останалите секции да изчакат реда си в автобусите или в шатрите на паркинга до залата.

От Центъра за спешна медицинска помощ са се отзовали през нощта на 4 сигнала за колабирали хора. Те са били прегледани, не се е наложило тяхното транспортиране до болница. Пред спортната зала има дежурен екип на Спешна помощ.

От РИК обясниха, че забавянето е заради множеството сбъркани протоколи, особено при комбинираните. Най-много грешки са допуснати при отчитане на преференциите.

Оптимистичната прогноза е всички протоколи да бъдат обработени до вечерта и рано сутринта РИК да потегли към Централната избирателна комисия.

 

Novini.bg
221 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Michellea23

2021.04.10 | 03:52

1
­­­В­­­и­­­ж­­т­­е­­­ ­м­­­о­­­я­­­т­­а­­­ ­­т­и­­­й­н­­ ­­­п­­­у­­т­­к­­а­­ ­­-­­ ­­W­­W­­­W­­.­B­­G­­1­­­7­­­.­­C­L­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини