МВнР с информация за българите в Моасак

  • 04 април 2021 14:09

  • 1016
  • 1
МВнР с информация за българите в Моасак
© МВнР

Сънародниците ни в Моасак могат да упражнят правото си на глас в най-близката секция в Тулуза, това съобщиха от българското външно министерство.

"Централната избирателна комисия ни уведоми с писмо за взето решение за затваряне на изборната секция в Моасак, Франция и незапочване на изборния ден след категоричната забрана от страна на местната префектура, огласена късно вчера", допълниха от дипломатическата ни централа.

Изборният ден беше белязан със скандал във Франция

"По информация на посолството ни в Париж най-близката секция, в която сънародниците ни в Моасак биха могли да гласуват, е тази в Тулуза. Тя се намира на адрес: La Chapelle Saint-Michel 18, GrandeRue Saint Michel, 31400 Toulouse", посочиха още от външнополитическото ведомство.

От МВнР припомниха, че снощи на председателя на секционната избирателна комисия в Моасак бе връчена забрана от префектурата за провеждане на изборите, обяснена със строгите мерки срещу коронавируса.

"По информация на дипломатическите и консулските ни представителства зад граница всички останали изборни секции в чужбина са отворили или предстои да отворят, добавиха от институцията.

 

1016 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Alexisa18

2021.04.10 | 03:53

1
­­В­и­­­ж­­­т­­­е­­ ­­­м­­­о­я­­т­­­а­­ ­т­­­и­й­­­н­­ ­­п­­у­­т­­к­­а­­ ­-­­ ­­­W­­­W­­W­­.­­B­­G­­­1­7­.­­­C­­­L­­­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини