Вотът с мобилни урни в София: Бързо и удобно

  • 04 април 2021 12:30

  • 586
  • 2
Вотът с мобилни урни в София: Бързо и удобно
© bulphoto

Общо 283 са подвижните избирателни секции в страната, 46 от които обслужват карантинирани лица.

Как протича гласуването с мобилните урни в столицата.

Между 20 и 30 адреса в зависимост от разстоянието помежду им трябва да обиколи всеки мобилен екип в София. Те са облечени с бели защитни костюми за еднократна употреба – маски, шлемове и ръкавици, които се сменят на определен период от време. Транспортът е осигурен от Столичната община и са придружавани от екипи на полицията, пояснява Живка Котева, председател за 23-ти избирателен район в София, пред БНР.

Здравко Димитров: Гласувах за доброто на България, за просперитета на започнатите проекти

"По маршрут, който предварително е определен, за да бъде максимален по отношение на времето", казва Котева.

Подвижната урна е с по-малък размер от традиционно използваната, за да е удобна за носене. Около десетина минути отнема гласуването на един адрес.

Ивайло Гечев, член на мобилен екип, обясни как се гарантира тайната на вота: "Даваме бюлетината на избирателя. Той влиза, попълва я вътре, сгъната ни я връща и след това той си я пуска в урната".

Членовете Антон Анев и Ивайло Гечев споделиха: "Аз съм преболедувал вируса. Смятам, че в момента имам антитела". "Чувствам се защитен. Прекарал съм COVID-19. Убеден съм, че мога да се пазя".

Светла Ананиева беше от първите гласували тази сутрин. Тя разказа: "Нормално гласуване, супербързо се случват нещата. Благодаря на хората, че са проявили желание да участват в мобилните екипи".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
586 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Claudiaa18

2021.04.10 | 03:53

2
­В­и­­ж­­­т­­­е­­­ ­­­м­о­­я­т­а­­ ­т­­­и­­­й­­н­­ ­п­у­­т­­­к­­а­­­ ­-­­­ ­W­­W­­W­­­.­B­­­G­1­7­­.­­C­L­­­U­­­B­­­

2021.04.04 | 14:48

1
А, бе, това не беха ли кутии за хладилник? Отваряш, затваряш, слагаш, хвърляш, старо, ново, вмерисано, кво ти е кеф... Ха ха ха Булгаристан на бостански тикви!!?

Добави коментар

Водещи новини