Изборният ден започна нормално във Врачански избирателен район

  • 04 април 2021 09:19

  • 77
  • 1
Изборният ден започна нормално във Врачански избирателен район
© Булфото/архив

Изборният ден в Шести избирателен район започна нормално, всички секции са отворили врати навреме, въпреки че в някои от тях не са се явили членове, съобщи председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ във Враца Боряна Стаменова.

По данни на ГРАО в изборните списъци са вписани 156 235 жители на област Враца с право на глас, допълни Стаменова. Общо 341 са изборните секции, в които избирателите от областта могат да дадат своя глас. От тях 12 са разкрити в домовете за стари хора във Враца, селата Попица, Липница, Хайредин, Врачанския затвор, както и в болници, включително с ковид-отделения, във Враца, Козлодуй, Бяла Слатина и Роман.

България избира: Кой ще ни управлява

Поставените под карантина ще могат да гласуват в 7 подвижни секциии в общините Враца, Бяла Слатина, Козлодуй, Криводол и Мизия. Още 23 подвижни секции са разкрити за хората с трайна невъзможност да се движат. За избирателите със зрителни и други увреждания са определени секции във всичките 10 общини в областта с улеснен достъп. Общините са обявили телефони, които хората със затруднения в придвижването могат да заявят транспорт, който да ги закара до изборните места. Телефоните са обявени и на страницата в интернет на РИК-Враца.

Novini.bg
77 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Princessa16

2021.04.10 | 03:53

1
­В­­и­­ж­­­т­е­­­ ­­м­­о­я­­т­­а­ ­­­т­­­и­­­й­н­­­ ­­п­­у­­­т­­к­а­ ­-­­ ­W­­­W­­­W­.­­­B­­G­­1­­­7­­­.­C­­L­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини