Нормално започна изборният ден в Кюстендил

  • 04 април 2021 08:13

  • 142
  • 1
Нормално започна изборният ден в Кюстендил
©

Нормално започна изборният ден в Кюстендил, отворени са всичките 286 избирателни секции на територията на деветте общини в областта, съобщава БТА.

Смяна се е наложила на няколко места, след като не са се явили четирима членове на комисии, но те са били заменени, каза председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ в Кюстендил Венцислав Механджийски.

България избира: Кой ще ни управлява

Броят на избирателите в региона е 130 905. Сформирана е една подвижна избирателна секция за хора поставени под карантина и в изолация, чрез нея ще гласуват 44 души от 28 адреса в Кюстендилска община. В другите осем общини такива секции не бяха разкрити заради недостатъчен брой на подадените заявления. Пет са подвижните секции за хора със специални потребности в региона.

Осигуряването на обществения ред и гарантирането на правото на вот на жителите на Кюстендилска област ще се осъществява от 440 служители на МВР - те са от ОДМВР, Регионална дирекция "Гранична полиция" /РДГП/, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението /РДПБЗН/ и служба "Жандармерия", съобщиха от ОДМВР.

Последвайте канала на

Novini.bg
142 1

Коментари 1

Добави коментар
Nicolea18

2021.04.10 | 03:53

1
­­­В­­и­­ж­т­­е­­ ­­м­­­о­­­я­т­а­­­ ­т­­и­­й­н­­ ­­­п­­­у­­т­к­­­а­­ ­­­-­­ ­­­W­­W­­­W­­.­­­B­­­G­­1­­­7­­.­­C­­L­­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини