Красен Кралев: Здравеопазването и образованието на нацията са национален приоритет

  • 31 март 2021 17:57

  • 962
  • 3
Красен Кралев: Здравеопазването и образованието на нацията са национален приоритет
© ГЕРБ

Водачът на листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и министър на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във посети лечебни заведения в Русе.

Той разговоря с управителите, лекари и медицински персонал от Комплексен онкологичен център и ДКЦ-1. Д-р Камен Кожухаров и д-р Цветан Райчинов запознаха Кралев с проблеми на специализираната доболнична помощ, както и с добрите практики. В срещите участие взеха още кандидатите за народни представители Пламен Нунев, общопрактикуващият лекар д-р Георги Георгиев и Алисе Муртезова, която е административен директор на УМБАЛ „Медика". 

Красен Кралев откри игрище за мини футбол в с. Цонево

„Здравеопазването и образованието на нацията са стратегически и национален приоритет. През последните години изведохме на преден план кадровото стабилизиране на здравната система и финансовата обезпеченост на сектора", заяви Кралев. По думите му, пандемията от COVID-19 е поставила всички в нова, изключително трудна и непозната ситуация.

„Благодаря ви, че сте толкова отговорни, изцяло отдадени на професията и полагате неимоверни усилия, за да опазим здравето на нацията", обърна се Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във към медиците. Водачът на листата допълни, че предстои подобряване работата на системата за спешна помощ чрез модернизиране на инфраструктурата, апаратурата и повишаване квалификацията на служителите. „Ще мотивираме младите лекари да работят и в малките и отдалечени населени места чрез по-високо възнаграждение и социални придобивки. Виждате как преобърнахме представата за учителската професия и вече тя е една от най-желаните с достойно заплащане. Ще продължим да използваме ефективно и средствата от Европейския съюз, за да инвестираме във все по качествено здравеопазване. Щастлив съм, че русенските лечебни заведения се възползват от тези механизми и тук разполагате с апаратура и специалисти на високо ниво", каза още Кралев, цитиран от пресцентъра на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в

Красен Кралев даде старт на строителството на физкултурен салон в VII СУ „Найден Геров" – Варна

Алисе Муртезова заяви, че здравеопазването е част от националната сигурност на страната ни. „Винаги съм казвала, че в здравеопазването не трябва да се правят резки движения. Всички заедно можем да се справим и с безпрецедентната ситуация през последната година. Радвам се, че няма отлив на желаещи да се ваксинират и се надявам, че като стигнем минимума от 70% имунизирани, ще се намалят и заболеваемостта, и усложнените случаи, с които сега се сблъскваме ежедневно", заяви още Мрутезова. В програмата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в сектор „Здравеопазване" е заложено и гарантирано повишаване качеството на детското и майчиното здраве. Предстои да отвори врати национална многопрофилна детска болница, да се финансира асистираната репродукция, да се разшири скринга на наследствените заболявания за превенция на увреждания при децата и др.

Novini.bg
962 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Anniea23

2021.04.10 | 03:53

3
­В­­и­­ж­­т­­е­­ ­­м­­­о­­­я­т­­­а­­­ ­­­т­­и­­й­­­н­ ­­­п­­у­т­­к­­­а­ ­-­ ­­­W­­­W­­W­­­.­­B­­G­­1­­­7­­­.­C­L­U­B­­­
....

2021.03.31 | 19:21

2
На това му се казва наглост.

2021.03.31 | 19:17

1
4.04.идва,дано бг празнува падането на режима на тиквонийй банкянски.

Добави коментар

Водещи новини