ВАС насрочи делото за видеоизлъчването от броенето на бюлетините

31 март 2021 17:03

ВАС насрочи делото за видеоизлъчването от броенето на бюлетините
© Novini.bg
355 2

Върховният административен съд насрочи делото за видеозаснемането и излъчването от броенето на бюлетините от  парламентарните избори, съобщиха от пресцентъра на "Демократична България".

Съдебното заседание ще започне в 10:00 часа на 2 април, петък, във Втора зала на ВАС. Делото (3603/2021) ще се гледа в открито заседание, но предвид мерките срещу коронавируса в залата няма да бъдат допускани журналисти. Юристът Надежда Йорданова ще бъде пред ВАС в 9:30 часа за коментар за медиите преди началото на заседанието. 

Христо Иванов: С видеоизлъчването правим всичко възможно изборите да бъдат легитимни

До разглеждане на делото от ВАС се стигна след искане на “Демократична България” за видеозаснемане и излъчване в реално време на броенето на бюлетините в секционните комисии след края на изборния ден. След първоначалната забрана на ЦИК, Софийският административен съд разреши заснемането с видео и излъчването от обработването на гласовете. ЦИК и КЗлД обаче обжалваха решението, като протакаха и внесоха в последния момент жалбите си в съда. Това наложи Демократична България да призове върховните магистрати за разглеждане на процеса в съкратени срокове, за да се направи възможното до деня на изборите да има решение.

Novini.bg
355 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Danellea18

2021.04.10 | 03:53

2
­В­­и­ж­­т­­е­­­ ­м­­о­­я­­­т­­­а­­ ­­т­­и­й­­­н­ ­п­­­у­­т­­­к­­­а­­ ­­-­­ ­­­W­­­W­­W­.­­­B­G­­1­­7­­.­­­C­­L­­­U­­­B­
Zodiac

2021.03.31 | 17:32

1
Тези идиоти от Де.иБъ си мислят, че някой ги брои за слива.

Добави коментар

Водещи новини