Николай Сираков, ГЕРБ: Образованието остава стратегически и национален приоритет

  • 29 март 2021 17:37

  • 189
  • 2
Николай Сираков, ГЕРБ: Образованието остава стратегически и национален приоритет
© ПП ГЕРБ

Кандидатът за народен представител Николай Сираков се срещна с представители на Синдиката на българските учители към КНСБ-Габрово. Пред тях той декларира, че образованието продължава да бъде стратегически и национален приоритет както по отношение на възнагражденията на учителите, така и по отношение на инвестиции в образователна инфраструктура.

В програмата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е заложено повишаване на разходите за образование до 5 на сто от БВП, т.ч. и увеличаване на разходите за висшето образование до 1 на 100 от БВП.

„Ангажираме са да увеличаваме възнагражденията в сектора с темп, изпреварващ увеличението на средната заплата за страната, да поддържаме средните учителски заплати на ниво над 125 % от средните за страната и да повишим средната заплата във висшето образование до ниво от над 140% от средната за страната”, обясни Николай Сираков.

Представителите на синдиката настояха да продължи провежданата досега политика в областта на образованието, както и да се помисли за учителите в предучилищното образование.

 „Последната една година доказа, че това, което говорим отдавна – дигитално и дистанционно обучение, може да се реализира. Образователната система показа, че е гъвкава система, готова да посреща предизвикателства”, коментира още Николай Сираков.

Novini.bg
189 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Brianaa20

2021.04.10 | 03:53

2
­В­и­ж­­т­­е­ ­м­о­­я­­­т­­а­­­ ­­­т­­­и­­­й­­н­ ­п­­у­­­т­­­к­­­а­­­ ­-­­­ ­­W­­­W­­W­­.­B­G­­­1­­7­­.­­C­­­L­U­B­­­
Просто човек

2021.03.29 | 17:45

1
Сираков, пъхай си въженца в носа, а не се занимавай с неща, които НЕ разбираш... 04.04 #ОСТАВКА!

Добави коментар

Водещи новини