Седмица преди вота: Експертите говорят за изборната активност и коалициите

  • 28 март 2021 09:50

  • 1235
  • 2
Седмица преди вота: Експертите говорят за изборната активност и коалициите
© Булфото (архив)

Основната тема е коронавируса, а изборите остават към края на темите. Това заяви пред Нова телевизия политологът доц. Стойчо Стойчев​​​​​. 

"През лятото явно е имало пренавиване след протестите, възможно е и пандемията да ни е "охладила страстите", каза още той. 

Политолог: В България дебат за политиката няма, разделили сме се на фен клубове

"Пандемията завладя живота ни и не може да се отнесе към частния случай на изборите", коментира темата социологът Юрий Асланов. 

"Ако пандемията продължи прекалено дълго, може да рискуваме всичко това, което ни прави хора - комуникацията, срещите. Разбира се, че пандемията ще даде отражение и върху избирателната активност, от която ще спечелят големите партии и тези с твърди ядра. Малките партии като ВМРО могат да спечелят от ниската изборна активност", каза още той. 

"Развръзката на протестите няма да са изборите и няма да се случи очакваната промяна. Тя обаче е неизбежна", съобщи Асланов.

Политологът доц. Татяна Буруджиева разкри какви изненади да очакваме на изборите

"Трудно е да се каже коя партия ще е трета", смята доц. Стойчо Стойчев​​​​​ и разкри: "Едните, ДПС, от които всички се разграничават и другите (партията на Слави Трифонов), които сами не искат да са в коалиция"

"Партията на Слави Трифонов може и да е голямата изненада на изборите, но може и да не е. В социологическите проучвания той държи твърда трета позиция, но ДПС винаги е подценявана, а след това прави добър резултат", заяви Юрий Асланов. 

"Коалиция без ГЕРБ е невъзможна. Коалиция на "Демократична България" и "Изправи се!Мутри вън" е възможна", коментира доц. Стойчев. 

Политолог: ГЕРБ може да спечели изборите, а да не иска да управлява

Социологът заяви, че без подкрепата на първите три партии, няма как да има коалиция между ДБ, партиите на Манолова и Трифонов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1235 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Allisona23

2021.04.10 | 03:54

2
­­В­­­и­ж­­­т­е­ ­­м­о­­я­т­а­­­ ­­­т­­и­й­­н­ ­­­п­­­у­­­т­­­к­­­а­­ ­-­ ­­W­­­W­­W­­.­­B­­G­1­­7­­.­­­C­­­L­­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини