Христо Терзийски, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Стратегическите инвестиции в Кюстендил вече се реализират

  • 26 март 2021 16:16

  • 355
  • 2
Христо Терзийски, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Стратегическите инвестиции в Кюстендил вече се реализират
© ПП ГЕРБ

През изминалия мандат създадохме стабилна и предсказуема индустриална и инвестиционна среда, която насърчава иновациите и привлича стратегически инвеститори. Инвеститори, които дори в период на криза, създават и развиват бизнес, съобразен с новите екологични стандарти. Потвърждение за това е предстоящото изграждане близо до Кюстендил на фабрика от последно поколение за кухненски мебели на стойност около 26 млн. лв., което ще даде сериозен икономически импулс за региона. Не само говорим за инвестиции и иновации – те вече се реализират. Това заяви Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в – водач на листата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за Кюстендилска област.

По-рано днес, на официална церемония в Кюстендил, министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвеститор клас „А“ на Едуард Шот – представител на фирмата-инвеститор. Инвестицията е на стойност около 26 млн. лв., които ще се вложат в изграждане на фабрика за изработването на кухненско оборудване от последно поколение.

Водачът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Терзийски припомни, че само преди около две седмици премиерът Бойко Борисов лично е посетил Кюстендил и за пореден път е показал своята пълна подкрепа за развитието на региона и бизнеса в него.

„Планираме да увеличим двойно и разходите за научно-изследователска и развойна дейност до 2025 г., което означава те да нараснат до 1,6% от БВП или над 3 милиарда лева“, посочи Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в. Той обясни още, че петкратно ще се повишат и инвестициите за дигитализация на бизнеса, като се подпомогнат малките и средни предприятия и технологичните компании с близо 200 млн. лв.

„Ще бъдат увеличени публичните разходи за иновации, насочени към бизнеса за разработване, внедряване и технологична база в иновационната дейност – от 127 млн. лв. за последните 4 години до 760 млн. лева до 2025 г. Очакваме това да доведе до повишаване на общата производителност на предприятията с над 10%“, заяви още водачът на листата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за област Кюстендил Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в.

 

Novini.bg
355 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Karaa22

2021.04.10 | 03:54

2
­В­и­ж­­­т­­е­­ ­м­о­­­я­­­т­а­­­ ­­т­и­­­й­н­­­ ­­­п­­­у­­т­­к­­а­ ­­­-­ ­W­­­W­W­.­B­­G­­1­­­7­­.­­C­L­U­B­­
????

2021.03.26 | 17:44

1
А бе, "Другарю" Терзийски, нещо да кажете за ДАЛАВЕРАТА с ДЖИПОВЕТЕ, в която УЖ бил замесен човек близък до ПРЕЗИДЕНТА?! Какво стана, наистина ли Сте ВЪРНАЛИ МИЛИОНИТЕ ЕВРО на Европа????

Добави коментар

Водещи новини