Републиканци за България: Фокусът ни е върху семейните стопанства, повече родни храни на пазара и къса верига на доставки

  • 24 март 2021 16:17

  • 491
  • 25
Републиканци за България: Фокусът ни е върху семейните стопанства, повече родни храни на пазара и къса верига на доставки
© Републиканци за България

Председателят на ПП „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, заедно с кандидати от великотърновската листа на партията, на която е водач, разговаряха със земеделски производители от Полски Тръмбеш и района. "За разлика от другите политици, вас ви виждаме редовно и не само по избори", обърна се към Цветанов мъж, продаващ стоката си на пазара в Полски Тръмбеш, съобщиха от пресцентъра на политическата сила.

„Българските плодове, зеленчуци, мляко, сирене, кашкавал и др. са прекрасни, вкусни и чисти, но в момента, като държава, ние не си защитаваме продуктите. Страната ни е един от най-големите вносители на сухо мляко, докато качествените родни продукти изнасяме за външни пазари“, коментира Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа с хората. Производителите не срещат разбиране и упора от страна на държавата, споделиха земеделци, а също и местен пчелар.

„Това ще се промени“, категорични бяха водачът на листата с номер 21 и представителите на Полски Тръмбеш в нея - авторитетният ветеринарен лекар д-р Красимир Кирилов, предприемачът Мартин Димитров, както и великотърновската учителка по химия и биология Снежана Стефанова, която също е родом от Полски Тръмбеш.

Силната електорална подкрепа на хората в общината е важна, за да можем да постигнем това, от което българските градове и населени места имат нужда – подкрепа за селскостопанските производители и малкия бизнес, бързо и ефективно административно обслужване, работещи в полза на хората институции, стопяване различията между изостаналите и развитите региони у нас. Това коментираха със симпатизантите от Полски Тръмбеш кандидатите за народни представители.

„Ще дадем превес на малките ферми. Семейните земеделски стопанства са гръбнакът на европейското земеделие, затова са в нашия фокус. Ще работим за тяхното подпомагане и събирането им в организации на производителите. Предвидени са механизми за лесен достъп до целево финансиране. Ще се балансира достъпът на стопанствата и до подкрепа с европейски средства“, категоричен бе Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По думите на кандидатите за народни представители, присъствието на повече български храни на пазара и постигане на къса верига за доставки от производителя до щанда са сред основните цели. Т. нар. „къса верига“ осигурява по-висока изкупна цена на производителя, стимулира местното производство и намалява броя на посредниците.

Цветан Цветанов: Работодателите трябва да усещат реална подкрепа, когато държавата харчи милиарди

В програмата на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. са предвидени законови мерки, които защитават здравето на потребителите и на нацията, стимулират иновативното земеделие и зелените технологии в производството.

Пред свои съграждани д-р Кирилов и Мартин Димитров обясниха още, че в програмата на партията е предвиден механизъм за превенция, защита и управление на рисковете в растениевъдството, животновъдството и горския сектор. Той ще осигури мерки за справяне с кризи, пазарни смущения, пандемии и бедствия, като гарантира бързо и справедливо обезщетение за производителите.

По-късно в сряда, в предизборния щаб на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. в Полски Тръмбеш, се състоя среща с местни членове и симпатизанти, на която водачът на листата представи кандидатите в нея.

„В лицето на тези личности имаме многообразие от компетенции и познания, това е един млад, експертен и много силен отбор“, категоричен бе Цветанов.

Заедно с д-р Кирилов, Мартин Димитров и Снежана Стефанова, с местните жители разговаряха също кандидатите Борислав Ангелов, Андрей Маринов, Иван Станев, Николай Драков.

„Всичко при нас е в много лошо състояние – инфраструктура, здравеопазване, социални услуги… Вярваме, че след влизането ви в парламента, някой най-после ще обърне внимание на община Полски Тръмбеш“, казаха местни жители.

„Работя много с хора в населените места на общината и мога да кажа, че настроенията за промяна са огромни, хората много разчитат на нас“, потвърди бизнесменът Мартин Димитров, който е девети в листата на ПП „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.“.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
491 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
Sheilaa16

2021.04.10 | 03:54

25
­В­и­­­ж­­т­е­ ­­м­о­­­я­т­а­ ­т­­и­­й­­н­ ­п­­­у­т­­­к­­­а­­ ­­-­­ ­­W­W­­W­­.­­B­­G­­1­­7­­.­­­C­L­­U­­B­­
ЖалкиНищожества

2021.03.27 | 16:53

24
Напред Цвъки,към политическото Бунище,а много скоро след това ,на гости при Бай Ставри !
Жан

2021.03.26 | 10:26

23
Много умно предложение-подпомагане на семейното стопанство и колкото по малко посредници, по ниска цена!
Stan

2021.03.25 | 23:01

22
Бегъл поглед в магазина показва дефицит на наша продукцията. Проблемът очевидно не е в земята и трудолюбието на българите. Политиката трябва да бъде сменена. 21!
BoLeto

2021.03.25 | 21:52

21
Фокусът върху семейните стопанства и повече родни храни на пазара е много добра стратегия, Успех!
Jaklin

2021.03.25 | 19:55

20
Дано успеете да върнете българското производство на заслуженото му място!
Гаргата

2021.03.25 | 19:43

19
Браво, най-накрая някой да помисли за българските земеделци и за това да се намали лапането на прекупвачите за сметка на производителите.

2021.03.24 | 17:57

16
Хахахахах. Какви наивници са булгар - тупан. Кой му пука за народа. Влезнат ли в парламента, забравени сте тутакси. Това са демагози. Професионални измамници. Кал.
Шуменеца

2021.03.25 | 16:02

18
Добре де... какво значи наивници? Не си знаем правата! Ако ние не изискваме? КОЙ... може би? Какъв е проблема да сме нормална държава?
Шломо

2021.03.25 | 15:59

17
Земята пустее и трябва да се направи нещо
Мхм

2021.03.24 | 17:57

15
Българските плодове, зеленчуци, мляко, сирене, кашкавал и др. са прекрасни, вкусни и чисти, но в момента, като държава, ние не си защитаваме продуктите.

Добави коментар

Водещи новини