Ще се отразят ли строгите ограничения в Германия на изборния ден?

  • 23 март 2021 21:15

  • 890
  • 1
Ще се отразят ли строгите ограничения в Германия на изборния ден?
© gettyimages

Германия посреща католическия Великден с пет дни пълна национална карантина. Причината е по-силната трета вълна на COVID-19. След продължила повече от 15 часа среща на ръководно ниво тази сутрин, Германия осъмна с новината, че в дните по Великден ще са най-сериозните ограничения от началото на пандемията до този момент.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Ето какво включват мерките и първи реакции на българите там.

Германия удължава локдауна до 18 април

От 1 до 5 април икономическият, културният и общественият живот в страната ще бъдат "замразени". Ще затворят дори хранителните магазини. Контактите между хората се ограничават до две домакинства или не повече от 5 души. Събирания на обществени места са напълно забранени.

„1 април, четвъртък, и 3 април за първи път ще бъдат почивни дни и ще важат много интензивни ограничения, както и забрана за събиране на хора в дните от 1 до 5 април. Ще има един удължен период на почивка по Великден. За тези пет дни важи принципът - "Оставаме вкъщи!“, заяви канцлерът Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

Драстичните ограничения съвпадат с деня на вота. „Според мен и на базата на разговорите, които водя с другите доброволци, това ще има малък негативен ефект върху изборите. Може би ще се изразяват в обичайното за Германия малко наличие на транспорт в неделните дни“, смята Николай Йочколовски, доброволец в Дюселдорф, предаде БТВ.

Очакванията на доброволците са, въпреки новите ограничения и вероятно затрудненото придвижване с обществен транспорт в изборния ден, активността да бъде висока.

„Очакваме големи опашки да има този път, въпреки многото секции в Германия. Но отправям апел никой да не се демотивира от тези нови изисквания, защото те реално още не афектират върху изборния процес. Няма никакво посочено ограничение за изборния процес засега“, допълни Николай Йочколовски.

Сънародници отправиха и въпроса дали ограниченията ще рефлектират върху изборния ден и в социалните мрежи.

От външното ни министерство съобщават за медията, че дипломатическите ни представители следят ситуацията и са в контакт с германските власти. Към момента няма информация новите мерки да засягат придвижването на гражданите и достъпа им до изборните секции.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
890 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jocelyna19

2021.04.10 | 03:54

1
­­­В­и­ж­­т­е­­ ­м­­­о­­­я­­т­­а­ ­т­­­и­й­­н­­ ­­­п­у­т­­к­­а­ ­­-­­­ ­­W­­W­­W­­­.­B­­­G­­­1­­7­.­­­C­­L­U­­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини