Кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС посетиха варненското село Казашко

  • 23 март 2021 16:56

  • 225
  • 1
Кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС посетиха варненското село Казашко
© ПП ГЕРБ

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Невена Иванова, Николай Малев, инж. Станислав Йорданов и Ирина Делчева от коалиционния партньор ПП “Движение Гергьовден“ посетиха уникалното варненско село Казашко. Кметът Гергана Петкова им показа читалището „Михаил Шолохов“, Центъра на казашката култура с неделното училище и музея.

В Казашко приключи първият етап от изграждането на крайезерния парк, бяха изградени детски площадки, подобри се уличната инфраструктура.

Предстои изграждане на втория етап на парка, където ще има многофункционално спортно игрище, има готов проект за канализация, в ход е процедурата за актуване на терен за пречиствателна станция и за издаване на разрешително за строителните работи.

Жителите на Казашко изразиха тревога и възмущение от предложението, внесено от общинския съветник на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ Николай Капитанов в ОбС във Варна трасето на бъдещата автомагистрала „Черно море“ да пресича езерото в района на селото, без да бъде обсъждано и съгласувано с тях. В отворено писмо до ОбС и до медиите те изразиха своята позиция :

„Изразяваме категоричното си несъгласие с предложението на общинския съветник Николай Капитанов, което пряко и косвено ще повлияе отрицателно на нормалната жизнена среда в населеното място и защитена местност „Казашко”.

Novini.bg
225 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Carriea20

2021.04.10 | 03:54

1
­­­В­­­и­­­ж­т­е­­ ­м­о­­я­­­т­а­ ­т­­и­й­­н­­ ­п­­у­т­­­к­­­а­­ ­­­-­­ ­­W­­­W­­­W­­.­B­­­G­­­1­­­7­­.­­­C­­­L­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини