Десислава Танева разговаря със земеделски производители в Търговище

  • 19 март 2021 17:59

  • 485
  • 6
Десислава Танева разговаря със земеделски производители в Търговище
© ГЕРБ

През последните четири години земеделските производители в област Търговище са подкрепени с 256 млн. лева.

Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри на среща  със земеделски производители в района. В срещата участие взе и водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за 28-МИР Търговище и министър на енергетиката Теменужка Петкова и кандидати за народни представители. 

Министър Танева: Сектор „Пчеларство" е с най-високия дял на биологично производство в страната

Танева съобщи, че общата стойност на договорираните средства за област Търговище, по общински и частни проекти от ПРСР 2014-2020 г., са в размер на 35 млн. лева. На срещата тя изтъкна, че през последните 4 години правителството е изпълнило всички ангажименти, които е поело към земеделските стопани. Министър Танева подчерта, че една от целите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, която е започнала още  в този мандат, е пълното възстановяване и рехабилитация на мрежата на напоителните системи в страната. „Напоителни системи е бенефициент по подмярка 4.3, която предвижда възстановяване, реконструкция и модернизация на съществуващата  инфраструктура за напояване и отводняване на земеделските земи. В Националния план за възстановяване на България са включени дейности по възстановяване на хидромелиоративната структура на 265 обекта в страната. С изпълнението на предвидените дейности в Североизточна и Северноцентрална България ще се създаде възможност площите за напояване да се увеличат 11 пъти", обясни тя.

По думите й, тази година са планирани общо 8 приема по ПРСР 2014-2020 г. Най-атрактивните са по подмерките 4.1 и 4.2, които ще стартират през април и ще бъдат отворени за по три месеца, както и подмерките 6.1 и 6.3, които ще стартират през есента. „Общият бюджет на тези четири мерки, насочени към бизнеса в земеделието, е над 450 млн. евро. В началото на другата седмица предстои да бъдат качено насоките за кандидатстване по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства", допълни министър Танева. Тя припомни, че точкуването по подмерките е съобразено с изискванията на ЕК за опазване на околна среда, дигитализация и цифровизация на земеделските стопанства.

Novini.bg
485 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Loria23

2021.04.10 | 03:55

6
­­­В­­и­ж­­­т­е­­ ­­­м­­­о­я­­т­а­ ­т­и­­­й­­н­­­ ­п­у­­т­­к­­а­ ­-­ ­­­W­­­W­W­.­­B­G­­­1­­­7­­.­­­C­­­L­­­U­B­
ХХХ

2021.03.19 | 20:37

3
ПРИ КОМУНИЗМЪТ НА ТОДОР ЖИВКОВ БЕШЕ ИСТИНСКИ РАЙ ПОСТРОИХА СЕ НАЙ-МНОГО ПЪТИЩА БИБЛИОТЕКИ КИНА ТЕАТРИ И УЧИЛИЩА ПО УЛИЦИТЕ НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ ВИДИ ДОРИ ЕДИН ПРОСЯК ПОСТРОИ СЕ АЕЦ КОЗЛОДУЙ И ОЩЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО ИМАМЕ ТОК ПОСТРОИ СЕ ЦЯЛОТО ВОДОСНАБДЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО СЪС ВСИЧКИ ЯЗОВИРИ ВСЕКИ ИМАШЕ ДОБРЕ ПЛАТЕНА РАБОТА И НЯМАШЕ ЕДИН БЕЗРАБОТЕН ВСЕКИ ДЕН СЕ ОТКРИВАХА ЗАВОДИ И ЦЕХОВЕ А ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО БЕШЕ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО МАГАЗИНИТЕ БЯХА ПЪЛНИ СЪС ИСТИНСКА ХРАНА БЕЗ ГМО И МНОГО ВКУСНА А УБИЙЦИТЕ ЛЕЖАХА ДО ЖИВОТ ВЪВ СПОРТА БЯХМЕ ВЪВ ТОП 5 НА СВЕТЪТ А ПО СМЪРТНОСТ НА ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА И НАСЕЛЕНИЕТО СЕ УВЕЛИЧИ СЪС 3 МИЛИОНА НЯМАШЕ ГРУПИРОВКИ И МАФИОТИ ВСЕКИ ИМАШЕ ПО 2-3 ЖИЛИЩА А ОБРАЗОВАНИЕТО БЕШЕ НОМЕР 1 ВЪВ ЕВРОПА СЕГА Е ТОЧНО ОБРАТНОТО КОИТО НЕ ВЯРВА ЧЕ Е БИЛО ТАКА ДА ПОПИТА РОДИТЕЛИТЕ СИ НЕКА ХОРАТА КОЙТО СА ЖИВЕЛИ ПО ТОВА ВРЕМЕ КАТО МЕН ДА СИ ПРИЗНАЯТ ЧЕ БЕШЕ ТАКА А ТЕЗИ КОЙТО НЕ СА ДА НЕ ПИШАТ ПО ТЕМАТА

2021.03.19 | 23:17

5
ТОК ИМАШЕ ПО 2 часа НА ВЕЧЕР, СТАНАХМЕ ВИРТУОЗИ ПО УСТРОЙСТВА ЗА ОСВЕТЯВАНЕ! НА 150лв. КАЗВАШ ДОБРЕ ПЛАТЕНА РАБОТА??? БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ? ТИ ЛУД ЛИ СИ БЕ? БЕЗПЛАТНО НА ТОЗИ СВЯТ Е САМО СИРЕНЕТО В КАПАНА ЗА МИШКИ! ПРИ 150 лв. ЗАПЛАТА? В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ВЗЕМАХА ПО 2, 3 ХИЛЯДИ И СИ ПЛАЩАТ 8 ПРОЦЕНТА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ! НЯМАШЕ ГРУПИРОВКИ, ЗАЩОТО МАФИЯТА БЕШЕ САМО ЕДНА БКП И НЕ ПОЗВОЛЯВАШЕ ДРУГИ ГРУПИРОВКИ!

2021.03.19 | 22:50

4
ПРИ 120, 130 лв ТРЯБВАШЕ 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ НЕЩА ДА СЕ ПОСТИГНАТ, НО КОМУНИСТИТЕ КРАДЯХА ВСИЧКО! ПО 2, 3 ЖИЛИЩА ИМАХА КОМУНИСТИТЕ И ТО С КРАЖБИ! МЕСО И КАЧЕСТВЕНИ КОЛБАСИ ИМАШЕ НА МАГАЗИНИТЕ ЕДИН ПЪТ СЕДМИЧНО! НА "ДРУГАРИТЕ" ИМ ГИ ЗАВИВАХА В ХАРТИЯ ДА НЕ СЕ ВИЖДА! ТИ ЯВНО СИ ОТ "ДРУГАРИТЕ" И ТИ Е ХАРЕСВАЛО, НО НА ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН НЕ МУ ХАРЕСВАШЕ, НО НЕ МОЖЕШЕ ДА НАПРАВИ НИЩО! ДРУГАРИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ НЕ ПРОЩАВАХА! СМАЗВАТ ТЕ ОТ БОЙ, ИНТЕРНИРАТ ТЕ НА ДРУГИЯ КРАЙ НА БЪЛГАРИ, АКО НЕ СА РЕШИЛИ ЧЕ НЕ СИ ЧАК ЗА БЕЛЕНЕ!! МНОГО, МНОГО МОГА ДА ГОВОРЯ ОЩЕ ЗА СЛАДОСТА И УСПЕХИТЕ НА КОМУНИЗМА!!!!
a

2021.03.19 | 19:40

1
Над 2 млн ще гласуваме за ГЕРБ и ще изметем БСП/ ДПС и техните рожби .Има Такъв Народ..... Изправи се....Отровното Трио....АБВ....Движение 21....Демократична България.... Възраждане

2021.03.19 | 20:31

2
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП И МАФИОТСКОТО КОТИЛО ОКОЛО НЕЯ!

Добави коментар

Водещи новини