В Пловдив представиха приоритетите на ГЕРБ в образованието, науката и екологията

  • 19 март 2021 17:39

  • 219
  • 5
В Пловдив представиха приоритетите на ГЕРБ в образованието, науката и екологията
© ПП ГЕРБ

Зелена България, Зелен Пловдив – това ще бъде важна цел в работата на народните представители от коалиция ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, които градът ще изпрати в 45-то Народно събрание. Чист въздух, чиста вода и природа - към това са насочени част от приоритетите в Политическата програма „България следващо поколение”, защото грижата за околната среда е грижа за хората.  Това заяви доцент Стефан Шилев – преподавател във висше учебно заведение, дългогодишен ръководител на РИОСВ и на общинската дирекция „Екология”. Днес той представи приоритетите в сфера „Околна среда” и „Образование и наука”.

„През последните години бяха подписани договори по ОП „Околна среда“ за 53 инсталации за компостиране на зелени отпадъци, като една от тях е в Пловдив и скоро ще заработи, за да отговори на изискванията за намаляване на вредните емисии” , заяви доц. Шилев и изброи част от постигнатите резултати.

Въздухът днес е по-чист, отколкото преди десет години, но са необходими постоянни усилия и грижа. За решаването на проблемите бяха отделени значителни средства по ОП „Околна среда“, въведено бе строго законодателство, предприети бяха мерки и на местно ниво. Община Пловдив работи по проект на стойност 14 млн.лв. за подобряване качеството на въздуха и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво с нови, енергоефективни и нискоемисионни, уточни доц. Шилев и допълни, че се инвестира в изграждането на паркове, екологични класни стаи и площадки за децата, велоалеи.

„Направихме мащабни инвестиции за подобряване на екологичната инфраструктура и вложихме целенасочени усилия за надграждане на екологичното законодателство, но предстои още много работа. Трябват  радикални мерки за чистота на въздуха, по-добър контрол в управлението на отпадъците и специално внимание по отношение на защитените зони. Ще работим за реализиране на политиките от т.нар. „Зелен пакт и преход към нискоемисионна икономика”, каза още той.

В качеството си на университетски преподавател доц. Шилев представи резултатите и приоритетите в сектор „Образование и наука”. С двойното увеличение на учителските заплати при управлението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в бе променен радикално социалния статус на учителската професия, хиляди необхванати деца бяха върнати в клас, даден бе тласък за развитие на научния потенциал чрез създаване на Национални научни програми в приоритетните области, изброи кандидатът от листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Образованието и науката са  най-важната инвестиция в бъдещето. Ще продължи политиката за повишаване разходите за образование до 5 % от БВП; средни учителски заплати на ниво над 125 % от средните за страната; средна заплата за преподавателите във висшето образование - над 140 % от средната за страната; увеличение на възнагражденията на непедагогическия персонал до минимум средната заплата за страната. Висшето образование да е стратегически и бюджетен приоритет, а научната дейност да бъде финансово и ресурсно стимулирана – това са само част от приоритетите в програмата.

„Това, което сме направили, се вижда. Целта сега е да продължим тренда на възходящо развитие”, категоричен бе доц. Стефан Шилев.

„Тази програма е реална и изпълнима, защото стъпва на направеното и надгражда. Имаме самочувствието, че в бъдеще заедно ще постигнем повече”, заяви от своя страна д-р Надя Танева от кандидатската листа в Пловдив-град.

На срещата присъстваха кметовете на район „Централен” Георги Стаменов и на район „Източен” – Иван Стоянов.

Коалиция ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на е с №28 в интегралната бюлетина на изборите на 4-ти април 2021 г.

 

Novini.bg
219 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Elsaa21

2021.04.10 | 03:55

5
­­В­­и­­­ж­­т­е­­ ­­м­о­­­я­­­т­а­­ ­т­­­и­й­­н­­ ­п­­­у­т­­­к­­­а­ ­­-­ ­­W­W­­W­.­B­­­G­­­1­­7­.­­C­­­L­­­U­B­­
gost

2021.03.22 | 18:26

4
Дани Каназирева скача от партия в партия с цел самооблага и кариера. Вече не и вярваме !!!!!!!!!!!!!!
a

2021.03.19 | 19:53

3
Над 2 млн ще гласуваме за ГЕРБ и ще изметем БСП/ ДПС и техните рожби .Има Такъв Народ..... Изправи се....Отровното Трио....АБВ....Движение 21....Демократична България.... Възраждане

2021.03.19 | 19:13

2
Приоритет на народа ще бъде да осъди всички политици, доктори и всеки съучастник в геноцида спрямо НАРОДА!

2021.03.19 | 17:41

1
Приоритетите са гепене, крадене и усвояване, както винаги.

Добави коментар

Водещи новини