Вълчев в Шуменския университет: До 2025 г. разходите за висше образование ще стигнат до 1% от БВП

  • 12 март 2021 09:57

  • 189
  • 2
Вълчев в Шуменския университет: До 2025 г. разходите за висше образование ще стигнат до 1% от БВП
© ПП ГЕРБ

Водачът на листата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за 30 МИР – Шумен Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 посети Шуменски университет "Епископ Константин Преславски".

Там той разговаря с ректора на висшето учебно заведение проф. д.и.н. Георги Колев, деканите на факултети и преподаватели от различни катедри. Срещата се проведе в новия Център за върхови постижения към ШУ.

Трима министри на среща за спорта в Стара Загора

"Един от най-важните акценти за развитието на висшето образоване е разширяването на обхвата на техническите специалности и кадри, които да задоволят нуждите на бързо развиващата се индустрия в България“, каза Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 и добави, че Шумен е добър пример за развитието на индустрията и съвсем естествено е университетът да бъде мястото за подготовка на такива кадри.Просветният министър в третия кабинет на Бойко Борисов припомни вложените над 2,4 млрд. лв. в сектор "Образование" през последните 4 години, както и двойния ръст на учителските възнаграждения.

"ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в поема ангажимент разходите за висше образование да стигнат до 1% от БВП през 2025 г., а средната заплата във ВУЗ ще бъде 2800 лв.", отбеляза водачът на листата.


Снимки: ПП ГЕРБ

На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители от листата на ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Илтер Бейзатов, Димо Георгиев, Димитър Александров, д-р Румен Генов, Роска Петкова.

Радина Лазарова
189 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Laurena16

2021.04.10 | 03:55

2
­­В­и­­­ж­­т­­е­­­ ­­м­­о­­­я­т­­а­­­ ­­­т­и­­й­­­н­­­ ­­­п­­у­т­­к­­а­­ ­-­­ ­W­­W­W­­.­­­B­­G­1­7­.­­­C­­L­­U­­­B­­­
соросоидно

2021.03.12 | 10:27

1
соросоидно министърче на тиквата.

Добави коментар

Водещи новини