Лъчезар Борисов, ГЕРБ: Чирпан дава сериозна заявка да бъде индустриален център

10 март 2021 12:39

Лъчезар Борисов, ГЕРБ: Чирпан дава сериозна заявка да бъде индустриален център
© ПП ГЕРБ
411 1

Инвестиция от 200 млн. лева в соларен парк очаква Община Чирпан. Той ще бъде на площ около 190 хектара, с мощности между 160 до 200 мегавата.

„Инвестицията е от стратегическо значение и ще окаже положително влияние върху икономиката на региона. По време на изграждането на парка ще се осигури работа на около 600 души, а след това ще бъдат разкрити около 70 нови работни места в сферата на енергетиката. Соларното съоръжение ще бъде най-голямото по рода си у нас. Подобен проект не само води до допълнителна трудова заетост. Той ще привлече интереса на други компании и ще направи районът атрактивен. Инвеститорите гледат към България и това е факт“ – съобщи Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин, кандидат за народен представител от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в – СДС в Старозагорски избирателен район. 

Той посети Града на Яворов и няколко села в общината заедно с кмета Ивайло Крачолов, кандидатите за народни представители Маноил Манев, Радостин Танев и Тодор Иванов, областния координатор на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в – Стара Загора Пламен Йорданов и председателя на Общинския съвет в Чирпан Иван Станчев. 

По време на среща с граждани беше обсъдено и намерението за създаването на индустриална зона на мястото на бившето военно поделение в Чирпан. Вярвам, че в този мандат ще успеем да реализираме това, за да създадем нови условия за инвестиции, които ще повишат стандарта на живот в града и общината“, коментира Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин

„Чирпанският район има дългогодишни традиции в лозарството. По време на посещението си в село Могилово видях всички необходими условия за успешното развитие на винения туризъм. Гордея се, че има производство, което представя Чирпан в различни краища на света“ – сподели кандидатът за народен представител от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

За да бъде достъпна и удобна инфраструктурата до населеното място, което привлича много туристи, той пое ангажимент да окаже пълно съдействие за ремонта на проблемните участъци от пътното трасе. Голям потенциал за винен туризъм предлага и село Средно градище, установи Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин по време на посещението си в работещата в населеното място винарна. 

Част от обиколката му беше и базата на един от водещите в България производители на хидравлика за селскостопанска техника.

Лъчезар БорисовЛъчезар БорисовЛъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „Константин се срещна и с проектантите и изпълнителите на друг голям инфраструктурен проект в региона – рехабилитацията на жп линията Михайлово - Оризово, който е част от цялостната реконструкция на железопътната линия Пловдив - Бургас. Ще бъде изграден нов железен път, контактна мрежа и тунел с дължина над 800 м. Предвижда се и премахване на железопътни прелези, а на тяхно място ще се изградят пътни надлези и подлези, като по този начин се цели повишаване на безопасността в района на трасето. 

Снимки: ГЕРБ

„Оказа се, че България, малко повече от година, въпреки световната криза, запази потреблението в икономиката. Реализирахме ръст на доходите, което през последните 4 години е с около 40%. От тук нататък гарантираме точно това – увеличение на минималната и средната работна заплата, ежегодно актуализиране на пенсиите. Предприехме поредица от мерки, които не само да запазят работните места, но и да ги увеличат. Пътят към всичко това е модернизиране на икономиката“, каза Борисов и допълни, че за изминалите 4 години, държавата е подпомогнала Старозагорска област със 120 млн. лева за реализация на инфраструктурни проекти. Чрез помощ за бизнеса са били подпомогнати 774 микро компании, както и 80 средни компании, а за Чирпан запазените работни места са 486. 

„Това, че в листата има двама действащи министри дава заявка, че обещанията ще се изпълняват“, категоричен е кметът на Чирпан Ивайло Крачолов. Това, което направихме в общината за последната година, благодарение на държавата, е показателно“, подчерта още той. 

Трима министри на среща за спорта в Стара Загора

Градоначалникът показа и напредъка по цялостното рехабилитиране на ул. „Гео Милев“ в града. В края на 2020 г. с Постановление на Министерски съвет за ремонт, реконструкция и благоустрояване на ул. „Пейо Яворов“ и ул. „Крачолови“ в Чирпан бяха осигуряват 799 000 лева, а за рехабилитация на участъци от улиците „Димитър Благоев“ и „Еделвайс“ – 1,200 млн. лева.

Радина Лазарова
411 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ginaa23

2021.04.10 | 03:56

1
­В­и­­­ж­т­­­е­­ ­­­м­­­о­­­я­­т­а­ ­­т­и­й­­­н­ ­­­п­­­у­­т­­­к­­а­ ­-­­ ­­­W­W­­W­­­.­B­­­G­­­1­­7­­­.­­C­­L­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини