Христо Терзийски: ГЕРБ винаги сме подкрепяли БПЦ

  • 05 март 2021 14:31

  • 425
  • 2
Христо Терзийски: ГЕРБ винаги сме подкрепяли БПЦ
© ГЕРБ

С водосвет за здраве, благоденствие и успех кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ – СДС в Кюстендилска област дадоха старт на предизборната си кампания.

Богослужението бе отслужено от Архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак в храма „Успение Богородично“. В службата взеха участие иконом Светослав Григоров – председател на храма, както и свещеник Иларион Стоянчов. Присъства и областният координатор на ГЕРБ – Кюстендил Даниел Данчев.

В словото си архимандрит Исаак заяви: „В годините назад Правителството показа и доказа, че милее за нашата Родина, милее за нашата православна църква, която през вековете ни е съхранила като народ, съхранила е българското самосъзнание, език и култура. От историята знаем, че онези управници, които са се трудили за благото на народа и на православната вяра, ще дам пример с император Константин и с цар Борис Покръстител, са успешни и благословени в своите дела. Нека Бог ви благослови и ви дава мъдрост и занапред да се трудите за благото на майка България и за българския народ. На добър и благословен път!“.

Христо Терзийски: Местните избори вчера бяха репетиция на МВР за парламентарните избори

В своето обръщение към кандидатите за народни представители, архимандрит Исаак припомни, че само преди няколко седмици правителството отпусна близо 2,7 млн. лв., с които ще бъдат ремонтирани храмове в Кюстендилска духовна околия. „Това е неоценима помощ и още едно доказателство, че правителството и управляващите милеят за Родината и за народа“, заяви архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия. Архимандрит Исаак припомни също, че въпреки епидемичната обстановка миналата година, когато в Европа и света се затваряха черкви, православните храмове в България останаха отворени за всички миряни.

„Без вярата и без упованието в Бога няма напредък. Винаги сме подкрепяли Българската православна църква в усилията ѝ да съхрани духовността и културно-историческото ни наследство за поколенията“, каза водачът на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в. Той и кандидатите за народни представители запалиха свещичка за здраве и се помолиха за благополучие на целия български народ, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Novini.bg
425 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Sujathaa19

2021.04.10 | 03:56

2
­­В­­­и­ж­т­е­­ ­­­м­­­о­­я­т­­­а­­ ­т­­­и­­­й­н­­­ ­п­­у­т­к­­а­ ­­-­ ­­­W­­­W­­W­.­­­B­­G­­­1­­7­.­C­­L­U­­B­
много

2021.03.05 | 15:18

1
много набожни станаха комунистите от герб

Добави коментар

Водещи новини