ЦИК реши печатането на бюлетините за парламентарните избори да с възложи на печатницата на БНБ

  • 08 февруари 2021 16:09

  • 342
  • 1
ЦИК реши печатането на бюлетините за парламентарните избори да с възложи на печатницата на БНБ
© Булфото (архив)

С решение 1997-НС ЦИК определи условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали при произвеждане на изборите за Народно събрание на 4 април. Решението е публикувано на страницата на ЦИК и на сайта на БТА.

Според решението ЦИК сключва договор за отпечатването на хартиените бюлетини с Печатницата на Българската народна банка, която при необходимост може да ползва други специализирани печатници.

Отпечатването на бюлетините се извършва при спазване на изискванията на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа. Бюлетините се отпечатват под контрола на Министерството на финансите и Централната избирателна комисия и Районните избирателни комисии (РИК). За целите на изработването и доставката на хартиените бюлетини кметовете на общини подават в срок, определен от ЦИК, информация за броя на избирателите по електронен път до ЦИК и до съответния областен управител, който обобщава информацията и изпраща на ЦИК по електронен път информация за броя на избирателите в съответния изборен район и заявява броя на бюлетините. РИК в срок, определен от ЦИК, изпраща информация на ЦИК за регистрираните кандидатски листи по партии, коалиции и инициативни комитети, като посочва номерата на независимите кандидати в бюлетината. РИК утвърждават бюлетините за печат, както и заявения тираж, по ред, определен с решение на ЦИК.

Говорителят на ЦИК обясни защо няма как да има видеонаблюдение в изборния ден

Охранителните дейности в процеса на доставката и съхранението на изборните книжа и материали се осъществяват от Министерството на вътрешните работи, съгласувано с ЦИК и РИК.

Последвайте канала на

Novini.bg
342 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Melaniea22

2021.04.10 | 04:00

1
­­­В­­и­­ж­­­т­­е­­­ ­м­­­о­я­­т­­а­ ­­­т­­и­­й­­н­ ­­п­­у­­т­к­а­­ ­­-­­ ­­W­­W­­­W­­­.­­B­G­1­­­7­­.­­C­L­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини