Андрей Райчев: Доган ще обвърже участие в правителство с президентските избори

  • 08 февруари 2021 13:23

  • 112
  • 18
Андрей Райчев: Доган ще обвърже участие в правителство с президентските избори
© Булфото (архив)

"БСП не са достатъчни на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за втори мандат. Трябва да разчита на личния си авторитет и се надява това да му даде сила". Тази теза изказа пред БНР социологът Андрей Райчев. 

Според него президентът е използвал момента за обявяване на кандидатурата си за втори мандат, в който нито една партия не може да си позволи нито да отрече, нито да потвърди, че го подкрепя, защото се намира в предизборна ситуация: "Той издига номинацията и на вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, което ще рече, че не преговаря с партии. Това е много ясно насочен политически ход". 

Райчев изказа предположение, че на парламентарните избори ДПС ще са в много добра форма, защото управляващата партия в Турция вече призна Движението за права и свободи като "единствената партия, с която партнира". По думите му Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от се е устремил към 400 хиляди гласа: "Ако това стане, ДПС става много сериозна сила в страната с почти решаващо значение. Доган ще може да постави участието или подкрепата на ДПС за правителство - в зависимост с президентските избори. Той ще застане в много силна поза. Ще каже "не само ще съставим правителство, но и ще съставим и предизборната коалиция за президент. Всички сметки включват и изборите през ноември. Радев изпреварва всичко това и заявява, че с Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , са техните кандидати".

Социологът подчерта, че Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г са се сблъскали челно по всички въпроси и нямат никакъв вид съгласие, а това да се промени е много малко вероятно: "Двамата генерали изпаднаха в такива отношения, имат лична непоносимост и от едната, и от другата страна. Даже има повече мотив "ти да паднеш, отколкото аз да бия".

Като изключително непрогнозируеми определи той предстоящите на 4 април парламентарни избори: "Поради това, че не може да се определи колко души ще отидат да гласуват. Ако под 2 млн. души гласуват, това ще даде до случайна картина, изкривена и няма да съответства на настроенията на българите и това ще подлежи на много бърза промяна". 

Андрей Райчев: ГЕРБ не иска четвърто правителство, ще има кабинет с нов Беров

Той не отхвърли вероятността при 3 млн. гласували да има възможност за съставяне на стабилно правителство. 

Райчев беше категоричен, че страхът от коронавируса би бил основната причина да не излязат хората да гласуват.

Последвайте канала на

Novini.bg
112 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
Tracya21

2021.04.10 | 04:00

18
­В­­и­ж­­­т­­е­­ ­­м­о­я­т­­­а­­­ ­­т­­­и­­й­­­н­­­ ­п­у­т­­­к­а­­ ­-­ ­­W­­W­­­W­­.­­­B­­­G­­1­­­7­.­­­C­­­L­­U­­­B­­
Възмутен

2021.02.10 | 06:32

17
И Доган като стане депутат да не мислите че ще ходи в Парламента. Както Пеевски ще бъде. Няма и един път да влезе в залата на Парламента.
Най добрата

2021.02.08 | 16:22

16
Поза е пред снайпера.
В парламента влизат

2021.02.08 | 16:14

15
Млади и знаещи с клетва пред евангелието и Българският народ спазвайки конституцията и законите за чиста и свята република.Къде влиза доган,освен за движеща мишена.
Странджата

2021.02.08 | 15:54

14
Мечти , мечти и блянове за много пари , далавери и прикриване на кражби !!!ГЛАД МОРИ БСП!!!
Най добре да

2021.02.08 | 15:50

13
Пътуват депесарите,да няма релса в дзурлите.
Над 3 мильона

2021.02.08 | 15:45

12
Са малцинствата и колкото по бързо отпътуват за майчините си родини,България изведнъж ще възкръстне от мизерията която произвеждат ефратските цигани.
Сарайските племена

2021.02.08 | 15:41

11
Са различни от Българина и несъответстват с културата на цивилизационата християнска България и европейски континент.
ДПС ще гласуват за тоя,

2021.02.08 | 15:35

10
който им плаща най-много, без значение коя издънка на БКП или СДС е той. ДПС си гледат келепиря и прокарват чужди интереси у нас и друго не ги интересува. Играта на Мутрата е да раздели българите, за да може да врътка далавери с продажните, а продажните у нас отдавна ги знаем - ДПС, СДС и издънки и т.нар. "патриоти" - тия три групи са си лягали с всички поред.
Шашавия лаладжия

2021.02.08 | 15:33

9
Пак не е в час.Пашата на джагалите не е съвместим с европейските ценности и Българска държава.Бомбаджиите са за затвора и нямат място в общественото пространство.

Добави коментар

Водещи новини