Предизборни драми в Хасково: БСП и ДПС поискаха секретарското място на РИК

04 февруари 2021 12:45

Предизборни драми в Хасково: БСП и ДПС поискаха секретарското място на РИК
© Областна администрация Хасково, фейсбук
523 2

Представителите на политическите партии, участвали в консултациите за Районната избирателна комисия (РИК) - Хасково, не постигнаха съгласие и така решението за състава на комисията ще е на Централаната избирателна комисия (ЦИК). Това стана ясно от съобщение на Областната управа. Консултациите бяха свикани и водени от областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова и се проведоха в зала „Марица“ на Областна администрация - Хасково.

Всички представители на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове в Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, направиха предложения за пълния състав на членове на РИК-Хасково, който съобразно решение на ЦИК №1966-НС от 28.01.2021 г. е за 15 души.

Лидерът на столичните социалисти: Вътрешнопартийните боричкания пречат на консолидацията и победата

Коалиция „БСП за България“ поискаха секретарското място, същото място поискаха и „ДПС”. След като не се стигна до съгласие, областният управител обяви, че ще изпрати протокола от консултациите и всички предоставени документи за назначаване на РИК-Хасково от ЦИК.

Централната избирателна комисия назначава РИК за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 12.02.2021 г. включително.

Novini.bg
523 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Barbaraa22

2021.04.10 | 04:00

2
­­­В­и­ж­­т­е­ ­­м­­о­я­­­т­а­­ ­­т­и­­­й­­н­­ ­­п­у­­т­­к­­а­ ­­-­­ ­­­W­­W­­W­­­.­­­B­G­­­1­­7­.­­­C­­L­­U­B­
дано

2021.02.04 | 13:10

1
да се изпоядат!

Добави коментар

Водещи новини