МС отпусна над 65 млн. лв. за осигуряване на честни и прозрачни избори

03 февруари 2021 12:22

МС отпусна над 65 млн. лв. за осигуряване на честни и прозрачни избори
© Булфото/Архив
357 5

„За осигуряване на честни и прозрачни избори днес отпускаме 65 251 000 лева за различните дейности за провеждане на изборите“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното заседание на Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба. 

ЦИК иска 1,2 млн. лв. за допълнителни възнаграждения в СИК и РИК

Премиерът подчерта, че заедно със средствата за закупуване на машини за гласуване общо до този момент правителството отпуска близо 110 милиона лева за разходите по подготовката на изборите за народни представители през 2021 г. Одобрените днес средства са с 1,2 милиона лева повече спрямо първоначално разработения от Министерството на финансите вариант. Така се удовлетворява искането на Централната избирателна комисия относно възнагражденията на членовете на районните избирателни комисии и на секционните избирателни комисии.

Ще откаже ли COVID-19 хората да гласуват?

Дейностите, които ще бъдат финансирани със средствата, включват подготовка и отпечатване на избирателните списъци, закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали и отпечатване на бюлетините, както и логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет. Средства ще се изразходват и за възнаграждения на членовете на районните и секционните избирателни комисии, за компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, както и за провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване. Ще бъдат организирани местата за гласуване и ще бъде обезпечено гласуването с подвижна избирателна кутия или в отделна избирателна секция на избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, както и за лицата с COVID-19, настанени в лечебни заведения. Ще бъдат осигурени всички необходими средства за защита като предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др. за създаване на здравословни и безопасни условия за произвеждането на избори по време на извънредна епидемична обстановка.

Novini.bg
357 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Marya19

2021.04.10 | 04:00

150751
­­В­­и­ж­­­т­­е­ ­­­м­о­­­я­т­­а­­ ­т­­и­­й­­­н­­ ­­п­у­т­­к­­а­­ ­-­ ­­­W­­W­­­W­­­.­­B­­G­­­1­­­7­.­­C­L­­U­B­­

2021.02.03 | 13:11

149027
ДОКАТО БКП Е ВЪВ ВЛАСТА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ НЯМА ДА ИМА.

2021.02.03 | 13:10

149025
ХАХААХАХАХАХА
ак-не!

2021.02.03 | 13:09

149020
....ми щото нема тоалетна хартия !
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.02.03 | 12:33

148943
ВСЕКИ ЗНАЕ РАДЕВ ВЛИЗА ВЪВ БКП ЗА ДА ГОНИ КАРИЕРА КАТО ВОЕНЕН ИНАЧЕ СОЦИАЛИСТИТЕ КОИТО ТОГАВА СЕ НАРИЧАТ КОМУНИСТИ САМО ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ НЕ БИХА МУ ПОЗВОЛИЛИ ДА ВЛЕЗЕ ВЪВ АРМИЯТА БОРИСОВ СЪЩО КАТО РАДЕВ ВЛИЗА ВЪВ БКП ЗА ДА ГОНИ КАРИЕРА ВЪВ ПОЖАРНАТА НО РАЗЛИКАТА Е ВЪВ ТОВА КАКВО СЕ СЛУЧВА СЛЕД ТОВА БОРИСОВ СТАВА ЧАС ОТ СИК ЗАНИМАВА СЕ СЪС КРАЖБИ ТЪРГОВИЯ СЪС АМФЕТАМИНИ И ГОРИВА А РАДЕВ СТАВА КОМАНДИР НА ВВС И ЗАПОЧВА ДА РАБОТИ ЗА НАТО КОЯТО И ДО ДНЕС СЕ СЧИТА ОТ РУСИЯ ЗА НАИ ГОЛЯМАТА АНТИ РУСКА ВОЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ ВЪВ СВЕТА КОМУНИЗЪМ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ВЪВ БЪЛГАРИЯ ИМАЛО Е СОЦИАЛИЗЪМ ВСЕКИ КОИТО Е ЖИВЯЛ НО ТОВА ВРЕМЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ ТОВА И ЗНАЕ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КОМУНИЗЪМ И СОЦИАЛИЗЪМ А ЖЕРТВИТЕ НА НАРОДНИЯТ СЪД СА ЖЕРТВИ НА ЕДИН СЪД ОРГАНИЗИРАН ПО НАРЕЖДАНЕ НА РУСИЯ ТЕ ДОРИ КАЗВАТ КОЛКО ХОРА КАТО БРОИ ТОГАВА ТРЯБВА ДА БЪДАТ УБИТИ НЯКОИ ДОРИ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ПО ИЗРИЧНОТО НАРЕЖДАНЕ НА СТАЛИН ТО Е ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКИ МОТИВИРАНО ТАКА Е ПРАВИЛ ТОЙ И ВЪВ РУСИЯ САМО ЧЕ ТАМ ЖЕРТВИТЕ МУ СА МНОГО ПОВЕЧЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ

Добави коментар

Водещи новини