Китай разреши да бъдат разкрити избирателни секции

28 януари 2021 11:10

Китай разреши да бъдат разкрити избирателни секции
© Pixabay
168 1

Министерство на външните работи на Китай ни уведоми с нота, че дава съгласие на територията на посолството в Пекин и на генералното консулство в Шанхай да бъдат разкрити избирателни секции за провеждане на изборите за народни представители за Народното събрание на Република България на 4 април 2021 г. Това съобщават от МВнР.

Китайската страна информира още, че на територията на страната не се позволява разкриване на избирателни секции извън посолството и генералното консулство.

Според изискванията на съответния град посолството и генералното консулство допълнително ще съгласуват с властите и ще вземат всички необходими противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса в деня на гласуването.

МВнР: Молдова даде съгласие за организиране на изборите на 4 април

Съветваме българските граждани да следят официалните български сайтове на Министерството на външните работи, в рубриката „Избори“, на посолството в Пекин, на генералното консулство в Шанхай и на сайта на ЦИК, където може да бъде намерена актуална информация за провеждането на изборите извън страната.

Novini.bg
168 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
ха така

2021.01.28 | 11:27

140959
в китай живеят много българи още от времето на хуните и атила

Добави коментар