Харалан Александров разкри за какво ще е голямата битка на предстоящите избори

  • 23 януари 2021 16:54

  • 7768
  • 11
Харалан Александров разкри за какво ще е голямата битка на предстоящите избори
©

Краткосрочната задача на протестите не бе изпълнена – оставка на властта. Ще видим на изборите дали ще бъде изпълнена дългосрочната, зависи какво ще бъде съотношението на силите. Изглежда като разхищение на емоционална гражданска енергия.

Това каза в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS социалният антрополог Харалан Александров.

"Устойчивите образи в колективното въображение все повече са анимационни. Очаквам надиграването да продължи", заяви Александров. По думите му щом идентичността не е стабилна, няма как да се изгради устойчива политика. 

Харалан Александров: Познавам хора от протестите, които сега са засрамени от действията си

"Започва голямата битка за протестния вот. При сравнително високо гласуване, може да е определяща, може да достигнат милион", коментира антропологът. Според него опозиционните лидери, част от протестите, нямат обединяващ потенциал. Необходимо е да се предложи проект за общо бъдеще. 

Харалан Александров: Радев изпусна историческия шанс да се превърне в месия

"Радев се държи като военен лидер, би бил перфектен в условия на война. Той е смел и праволинеен, не сваля от мерника си врага. При остър социален конфликт лидерството на Радев ще започне да получава подкрепа", смята Харалан Александров.

Филип Епитропов
7768 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2021.01.23 | 20:59

11
ПЛУЖЕК
баба гицка

2021.01.23 | 20:38

10
няма да има правителство и фигуранта ще назначи служебно - НЕГОВИ хора - и така иска да вземе и втория мандат - ТОВА Е ИГРАТА НА другарите, - МИСЛЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ -ИНАЧЕ, ще чакате пенсии и увеличение на заплати, НО ще получите САМО ОПРАВДАНИЯ
Истината

2021.01.23 | 20:34

9
Фаучи: Вече можем да казваме истината за Covid-19 без страх от Тръмп – Сега Конспиративен реализъм & теория на случайностите Китайската лаборатория в Ухан се притежава от Glaxosmithkline, които, случайно, притежават Pfizer , ония, които произвеждат ваксината за вируса, който случайно, тръгва от био лабораторията в Ухан, която, случайно, се финансира от Д-р Фаучи, който, пак по случайност, рекламира ваксината . GlaxoSmithKline, съвсем случайно, се обслужва чрез финансите на Black Rock, които, случайно управляват финансите на Open Foundation Company , фондация на Сорос, която случайно, обслужва френската AXA. Случайно, Сорос притежава германската компания Winterthur, която, по съвпадение, изгражда китайската био лаборатория в Ухан и е купена от германската Allianz, в която случайно акционери са Vanguard, които пък, случайно, са и акционери в Black Rock, които случайно контролират централните банки и боравят с около една трета от световния инвестиционен капитал. Black Rock, случайно, са също и основен акционер на MICROSOFT, собственост на Бил Гейтс, който, случайно, е акционер в Pfizer (които, ако си спомняте, продават чудотворната ваксина, и по съвпадение, са най-големия спонсор на СЗО. Става ясно как един умрял прилеп, продаден на мокрия пазар в Ухан заразява цялата планета.

2021.01.23 | 20:21

8
Г-н Хараланов , а не се ли досетихте, че в момента врага на мушка е законно избрания от българския народ премиер и следователно под прицел е българския народ.
Дедо Пене

2021.01.23 | 17:26

1
БИТКАТА НА СЛЕДВАЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЩЕ БЪДЕ ЗА 29млрд.евро ОТ ЕС ДРАГИ ХАРАЛАН-БАРАЛАН!!! ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е АЛА... БАЛААА!!!
Vyrvi Marie vyzrodeni ...

2021.01.23 | 20:07

7
Ot syn dylbok se probudi ... i vsi4ki zaedno da se obedinim za slavnoto ni bydeshte ....

2021.01.23 | 17:28

2
Битката винаги е била за парата и ще продължава да е.

2021.01.23 | 19:34

6
Откакто Радев наведе глава и клепа с уши пред цигарения контрабандист маскиран като руски патриарх му обърнах гръб и разбрах каква мишка. А трябваше да стане, да му посочи вратата и извика със силата на истински президент: Вън ! на тази мутра. А той засрами цял народ тогава. Какъв президент е той.
баба гицка

2021.01.23 | 18:42

3
няма да има правителство и фигуранта ще назначи служебно - НЕГОВИ хора - и така иска да вземе и втория мандат - ТОВА Е ИГРАТА НА другарите, - МИСЛЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ -ИНАЧЕ, ще чакате пенсии и увеличение на заплати, НО ще получите САМО ОПРАВДАНИЯ

2021.01.23 | 19:09

5
Мислим,мислим и няма да гласуваме за герб.
баба гицка Педераса

2021.01.23 | 18:57

4
и тук довтаса. Мамичката ти и педала, пак с женски ник пишеш.

Добави коментар

Водещи новини