Тома Биков: Ако някой може да бие ГЕРБ на изборите, това е самият ГЕРБ

  • 22 януари 2021 21:37

  • 24592
  • 36
Тома Биков: Ако някой може да бие ГЕРБ на изборите, това е самият ГЕРБ
© БНТ

Това, че има коронавирус, е факт и това, че този проблем засяга не само здравната, но и икономическата система на страната, трябва да бъде адресирано в предизборната кампания. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Всички тези проблеми не са проблеми на последните 10 години, те са заложени по принцип в нашето общество и не могат да бъдат решени само от една политическа сила. За това трябва мандат за реформи. Трябва да настроим обществената среда за реформи и хората да ги поискат, заяви Биков.

Нашето желание е да организираме честни избори. Трябва да бъдем много внимателни по отношение на изборната технология, за да не я превърнем в тема на кампанията. Ако я превърнем в тема на кампанията, няма да можем да говорим за това какво ще правим след кампанията, а и ще загубим доверието на обществото в изборния процес, посочи депутатът от ГЕРБ.

Борисов: Борим пандемията с майсторско управление, Радев да каже кои пари да спрем

По думите му е изключително трудно да се изчистят избирателните списъци от т. нар. мъртви души. В някои случаи е дори невъзможно. В повечето случаи това са хора, които живеят в чужбина, но са запазили регистрацията си и в България, отбеляза Тома Биков.

Трябва да бъде въведено видеонаблюдение на изборите. Това ще доведе до по-голяма прозрачност и по-голямо доверие в процеса, каза депутатът от БСП и член на ръководството на партията Крум Зарков.

Видеонаблюдение означава секционните комисии, в които са около 100 000 души, да бъдат наблюдавани по незнайно какъв начин. Не е ясно кой ги наблюдава. Не мога да разбера до какво толкова ще доведе това, заяви в отговор Биков.

Повечето училища разполагат с камери и ако те бъдат включени, българските граждани могат да наблюдават онлайн изборния процес, посочи Зарков.

Тук въпросът е доколко ще имаме възможност и това да организираме, защото тези избори ще бъдат много по-сложни, подчерта Тома Биков.

Вие направихте възможно най-сложното нещо, съчетавайки машинното и ръчното гласуване, а сега казвате, че въвеждането на видеонаблюдение е сложно, заяви Крум Зарков.

Най-голямото ни изпитание ще е а представим програма, която да убеди хората да гласуват за нас. Има две възможности за съставяне на следващото правителство – коалиция около ГЕРБ и коалиция около БСП. Нашата цел е да убедим хората да съставим такова правителство, коментира социалистът.

БСП с предупреждение за законодателен хаос на ГЕРБ

Ние постоянно сме в битка със себе си да преодоляваме вътрешните си грешки. Ако някой може да бие ГЕРБ на изборите, това е самият ГЕРБ. Аз съм на мнение, че избори не се печелят, а се губят, затова трябва да направим нещо съществено, за да надскочим другите, каза още Тома Биков.

Не сме в политиката, за да гледаме сеир. Готвим се да отговорим на предизвикателствата на  кризата, за да можем, ако българският народ ни възложи доверие да съставим правителство, да можем да реагираме възможно най-бързо. За нас не е проблем да бъдем в опозиция, добави той.

Последвайте канала на

Novini.bg
24592 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
Асан от затора

2021.01.23 | 18:48

36
Чакам те фъф 25та килия Тома.Едва ще дочакъм до април.Идвай бърджи бяло дупенце.И да съ запасиш с вазелинец.Аре чау ду април.Цалуфки..Асанът.
Там е работата, Тома

2021.01.23 | 18:45

35
Че сами си го "набихте"! И сега търсите кого да нарочите за неудачите си! Знаем, че ви боли - ще си ходите с всичките ви солоташаци - волю, неволю - по Комитски!
Георги Димитров

2021.01.23 | 18:44

34
Това жалко отроче на моята партия продължава да се държи като истинско комунистче.Защо говеда нещастни твърдите,че Комунизъмът си бил заминал безвъзвратно?Ами-ето го примерът с Томчо!Хубавец ненагледен Подъл,нагъл,лицемерен и продажен.Когато падне Герб Томето няма да остане без хляб.Ако трябва и свирки ще прави но ще се запише в моята партия.Той е доблестен Пезевенк.
От народа

2021.01.23 | 15:00

33
Нещастници,това е краят!
Коичу

2021.01.23 | 09:09

32
До сега със когото съм разговарял и питал за кого ще гласуват от 20 човека и повече нито един не ми е казал че ще гласува за герб как определиха процента от 20 и повече или така мислят да ги нагласят

2021.01.23 | 07:33

31
ЕТО ГО ЮДА ПРЕДАТЕЛЯ,КОЙТО, СЕ ПРОДАДЕ ЗА 30 СРЕБЪРНИКА.ДА СИ КУПИ ВЪЖЕ И СВЕЩИ С ТЯХ!!!
НЕСТОР МАХНО

2021.01.23 | 05:48

30
ТОЗИ ОЧАЛАТ ПЛУЖЕК ПРЪВ ЩЕ АНАТЕМОСА БОКО УТРЕ КАТО ИЗПАДНЕ ОТ ВЛАСТТА.ГНУСНА ПРЕДАТЕЛСКА ОТРЕПКА.

2021.01.23 | 05:22

29
ШИБАЯК
НАЙ МРАЗИМ

2021.01.23 | 01:49

28
Комунист преял с власт като говедото биков,самозабравил се простак.
У ЗАТВОРА

2021.01.23 | 01:45

27
Ще се биете по комунистически говедо просто малоумно.

Добави коментар

Водещи новини